Prvi medalji za slovenske balinarje

Slovenska moška balinarska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Turškem Mersinu danes že zagotovila prvi dve medalji, je sporočila Balinarska zveza Slovenije. Marko Švara bo nastopil v sobotnem finalu natančnega zbijanja, v štafetnem zbijanju sta si Anže Petrič in Gašper Povh zagotovila najmanj bron.

Marko Švara
Marko Švara 

MERSIN > Slovenski balinarji bodo v petek v turškem Mersinu polno zaposleni, saj so si zagotovili nastope v najmanj štirih četrtfinalih in enem polfinalu, v soboto pa bo v velikem finalu natančnega zbijanja nastopil Marko Švara.

V današnjem dopoldanskem četrtfinalu je ugnal Črnogorca Tomislava Rankovića s 16:11, v polfinalu pa je zbijal še bolj natančno in povsem nadigral Francoza Sebastiena Belaya z 19:6, tako da ga v boju za zlato čaka Italijan Daniele Grosso.

"V četrtfinalu sem bil pod določenim pritiskom, v polfinalu pa je bilo precej lažje, saj sem že imel zagotovljeno medaljo. Dejal sem si, da ne smem zapraviti priložnosti za nastop v finalu. Upam, da bom tudi v soboto razpoložen in užival v finalu," je v izjavi za krovno zvezo pojasnil Švara.

Drugo slovensko medaljo si je zagotovila štafeta v postavi Anže Petrič in Gašper Povh, ki je bila s 53:50 boljša od Argentincev Lucasa Heckerja in Renza Fariasa, ki sta se upirala do polovice petminutnega nastopa, nato pa sta Slovenca pritisnila na plin ter s hitrostjo in natančnostjo pobegnila na varno razdaljo.

V petek ju v polfinalu čakata Francoza Alexander Chirat in Frederic Marsens, medtem ko drugi polfinalni par sestavljata Italija in Turčija. Tekača Petriča čaka dopoldne še četrtfinale hitrostnega zbijanja proti Hrvatu Marinu Miličeviću, popoldne pa bo v tej disciplini na sporedu še polfinale.

Serijo uspešnih nastopov so slovenski balinarji podaljšali tudi v klasičnih igrah, saj se je Erik Čeh v igri posamezno uvrstil v petkov četrtfinale, kar je uspelo tudi dvojici Dejan Tonejc/ Švara, Tonejc pa bo mesto med najboljšo osmerico v igri v krog lovil zgodaj zjutraj. Zaključni finalni boji svetovnega prvenstva bodo na sporedu v soboto.


Najbolj brano