Prvaki so se izvlekli v Postojni

Dva kroga pred koncem rednega dela balinarske superlige je jasno, da bosta na finalnem turnirju najboljše četverice nastopila Trata in Agrochem, za preostali dve mesti pa so v igri še trije kandidati.

Gorazd Ferfolja je prispeval pomembne točke za zmago Hrasta nad 
sosedi iz Sežane.  Foto: Simon Maljevac
Gorazd Ferfolja je prispeval pomembne točke za zmago Hrasta nad sosedi iz Sežane.  Foto: Simon Maljevac

Le malo je manjkalo, pa bi vodilna Trata v soboto popoldne morala položiti orožje pred zadnjeuvrščenimi Postojnčani, ki očitno še niso zgubili motivacije. Po izenačenem začetku so torbarji z zmagami Igorja Linića in Nika Švare v hitrostnem zbijanju ter Borisa Borovine v natančnem zbijanju povedli kar z 10:4. Gorenjci so se nato vendarle zbrali in v drugem delu dvoboja Postojnčanom prepustili le dve točki. Piko na i pomembni zmagi, s katero so si bržkone dokončno zagotovili prvo mesto in s tem prednost domačega terena na zaključnem turnirju, so postavili Tadej Premru v igri posameznikov, Simon Možina in Miha Tomše v igri dvojic v krog ter Matjaž Progar in Uroš Vehar v igri dvojic.

Gostovanje na Belem Križu se ni izšlo po željah Novogoričanov, ki tako za Trato zaostajajo že tri točke. Balinarji Aikea Antene so odlično odprli dvoboj in po 38 točkah Dejana Korošca v “brzincu” pobegnili na 8:2, gostom pa ni pomagalo niti 42 točk mladega reprezentanta Matije Povha v isti disciplini. Portorožani so tako mirno pripluli do zanesljive zmage, s katero ostajajo v boju za četrto mesto, za katero bosta do konca upali tudi zasedbi Krima in Zabič. V medsebojnem obračunu so bili boljši Ljubljančani, ki so v klasičnih igrah s pridom izkoristili prednost domačega terena in tako izničili boljši izkupiček gostov v tehničnih disciplinah.

Tradicionalno napet je bil tudi kraški derbi med Hrastom in Skalo, v katerem sta imeli obe ekipi svoje priložnosti za popoln izkupiček. Po vodstvu Hrasta s 6:2 so Sežanci z vnovič izjemnim Martinom Zdaucem, ki je v hitrostnem zbijanju zadel kar 45 krogel, prišli do izenačenja, v zadnji del tekme pa so Kobjeglavci z razpoloženima Markom Švaro in Gorazdom Ferfoljo krenili s prednostjo 10:8. Končnica dvoboja je prinesla kar nekaj napetih trenutkov in zmago Hrasta, ki tako na lestvici drži šesto mesto s točko naskoka pred sosedi.


Najbolj brano