Prva, a precej grenka točka v gosteh

Če kdaj, potem zdaj, so najbrž razmišljali v vrstah kraškega nogometnega prvoligaša. Aluminij se je zdel pravšnja stranka za prve točke na gostovanju v sezoni. Eno so sicer osvojili, a so hkrati po nepotrebnem dve pustili v “šumi”.

 Foto: STA
Foto: STA

KIDRIČEVO > Že v minuli sezoni je Sežancem gostovanje v Kidričevem ostalo v lepem spominu, saj so v pokoronskem nadaljevanju prvenstva slavili z 2:0. Tudi danes so bili proti precej razglašenemu Aluminiju boljši, vendar pa so s precej lagodnim zaključevanjem napadov, da o zgrešeni enajstmetrovki Maria Babića niti ne pišemo posebej, izzvali usodo in domov odnesli le točko. Nogometaši Aluminija so v krizi, to je jasno, saj so na petem zaporednem prvenstvenem obračunu ostali brez zmage. Po treh zaporednih porazih so osvojili točko, s katero so se znova izenačili z Gorico, vendar ostajajo zadnji.

Prvenstveni odmor niti Taboru ni prinesel boljše zdravstvene slike, kvečjemu nasprotno. Ob kaznovanem Marku Ristiću in poškodovanem Marku Krivičiću, za katerega je že konec jesenskega dela sezone, sta se lažje poškodovala tudi Kevin Dokoure Grobry in Denis Kouao, pomembna člena prve postave.

Aluminij : CB 24 Tabor Sežana 0:0

Športni park Kidričevo, brez gledalcev sodnik Sagrković (Vrhnika) 6,5. Aluminij: Janžekovič 6,5, G. Pečnik 5,5 (od 58. Jakšić 5), Azemović 6, Pantalon 5,5, Ploj 6, Horvat 5,5 (od 68. Grajfoner 5,5), Kim 5 (od 68. Krajnc 5), Matjašič 6 (od 75. Maletić), Klepač 6, Flakus Bosilj 5 (od 58. T. Pečnik 6), Prša 5. Trener: Slobodan Grubor. Cherrybox Tabor Sežana: Koprivec 6, Salkić 6, Nemanič 6, Briški 6,5, Mihaljević 6,5, Zebić 6, Makoumbou 5,5, Babić 5,5, Sever 5,5 (od 81. Stančič), Rovas 5,5, Aldair 6. Trener: Goran Stanković. Rumeni kartoni: G. Pečnik; Rovas, Koprivec, Stančič.

Kljub temu so bili gostje boljši, prvo priložnost pa je zamudil Portugalec Aldair Djalo, ki je preigraval na levi strani kazenskega prostora, nato streljal, a je vratar Luka Janžeković žogo odbil. Nekaj minut pozneje je imel še lepšo priložnost Mario Babić, ki se je sam znašel pred vratarjem, a je bil ta uspešnejši tudi v tem obračunu, do odmora pa je obranil še dva poskusa obeh omenjenih igralcev.

Gostitelji so bili v prvem delu povsem nenevarni, zato pa so prišli do prve priložnosti drugega dela. A bolj naključno: gostujoči vratar Jan Koprivec je v zračnem dvoboju storil napako, žoga se mu je izmuznila iz rok, česar pa ni znal izkoristiti Aljaž Ploj. V 61. minuti je Mario Zebić iz ugodnega položaja streljal mimo gola, dve minuti pozneje pa je svoji ekipi priboril enajstmetrovko in Tabor je imel priložnost za mat.

Toda najstrožje kazni Babić ni izkoristil, cepetaje je vzel zalet in slabo (ležerno) žogo udaril mimo gola in v gostujočem taboru so se držali za glave. Napako bi lahko na drugi strani kaznoval Mihael Klepač, vendar je bil njegov strel preslab, da bi premagal Koprivca.


Najbolj brano