Primorsko najbolje zastopal postojnski Proteus

Kegljači in kegljačice so končali prvenstvo v državnih ligah. Na najvišji ravni tekmovanja, v prvi ligi, je Primorsko najbolje zastopal postojnski Proteus. Dekleta so bila druga, fantje pa tretji.

Najboljši primorski kegljaški kolektiv je postojnski Proteus.  Foto: Igor Mušič
Najboljši primorski kegljaški kolektiv je postojnski Proteus.  Foto: Igor Mušič

Kamniški Calcit v ženski in mariborski Konstruktor v moški konkurenci sta v soboto dvignila pokala za naslova prvakov. Kegljači Konstruktorja so naslov osvojili pred kranjskim Triglavom, ki je sicer zbral enako število točk. Kranjčani so za slovo premagali postojnski Proteus. Najboljši Primorski predstavnik je tako sezono s štirimi točkami zaostanka končal z bronom in bo nastopal v evropskih pokalih. Gorica je to možnost izgubila že v prejšnjem krogu in je peta. Iz prve A lige se poslavljata Rudar in Hrastnik. Na njuno mesto sta se uvrstila prvaka zahodne in vzhodne skupine prve B lige, Ograjca Ljubljana in Pergola Hiše iz Radelj.

V prvi ženski ligi je v zadnjem krogu vodilni kamniški Calcit pričakovano premagal Pivko. Kljub temu bi bile Postojnčanke, ki so imele v minulem krogu enako število točk, še nevarne Gorenjkam, a so nepričakovano izgubile s prvoligaško že odpisanim Brestom. Sezono zaključujejo na drugem mestu in bodo igrale v evropskih pokalih. Pivčanke so na šestem mestu mirno obstale v ligi. Poleg Bresta se v nižjo ligo seli še Slovenj Gradec. V elitno družbo prihajata Ograjca in Miklavž.

V nižjih ligah je sprva kazalo na več primorskih napredovanj, na koncu pa je ostalo pri enem. To je uspelo prvakom druge liga zahod, podmladku postojnskega Proteusa.


Najbolj brano