Primorski pridih bo spet močan

Po prvi in drugi ligi so izpeljali žreb in objavili tekmovalni koledar tudi v tretji slovenski nogometni ligi zahod, ki se začenja 15. avgusta.

Mirenska Adria (v zelenih dresih) bo za tretjeligaški uvod gostila 
Izolane. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Mirenska Adria (v zelenih dresih) bo za tretjeligaški uvod gostila Izolane. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Čeravno so imeli v zahodni skupini tretjeligaškega tekmovanja manj težav pri naboru moštev kot na vzhodu, pa povsem brez nevšečnosti vendarle ni šlo. Glavna je bil seveda novi koronavirus, zaradi katerega v spomladanskem delu pretekle sezone niso odigrali niti ene tekme. V drugo ligo je napredoval jesenski prvak, ajdovsko Primorje, izpadla sta ljubljanski Arne Tabor in Kočevje. Pred kratkim je iz lige izstopil Bled, ki je nedavno že bil na pragu napredovanja v drugo ligo, v tekmovanje pa so povabili drugi klub z Gorenjskega, Lesce.

Tretja SNL zahod, ki jo letos vodi MNZ Koper, bo sicer tudi v sezoni 2020/21 štela 14 moštev. Primorska ohranja isto število predstavnikov, pet. Napredovanje si je ob Škofjeločanih in Zagorjanih namreč priigrala tudi Postojna, ki bo v novo sezono očitno vstopila z novim zagonom. V ekipi, zbrani z vseh vetrov, bo trenersko taktirko vihtel prekaljeni Italijan Salvatore Bianchetti. Preostali štirje klubi so že tretjeligaški staroselci z različnimi ambicijami. Večje bi lahko spet imeli Izolani, drugo vprašanje je, koliko so uresničljive.

V Vipavi bi se seveda takoj podpisali pod ponovitev lanske tretjeligaške jeseni, v novi sezoni pa jih bo vodil prav nekdanji izolski trener David Kompara. Mirenci so se lani soočali z nemirno (pol)sezono, letos pa v prvi vrsti iščejo primernega vratarja. Adria bo tudi gostila primorski obračun uvodnega kroga z Izolo, ki se bo teden dni kasneje, 22. avgusta, doma soočila s Tolminci. V Posočju praviloma zberejo konkurenčno ekipo, ki se spogleduje tudi z vrhom, za katerega bodo spet kandidirali v Grosupljem, pri viški Svobodi in še kje.

Pari 1. kroga (15. avgusta) - Žiri : Šenčur, Ilirija : Zagorje, Adria : Elta Izola, TKK Tolmin : Škofja Loka, Brinje Grosuplje : Svoboda, Fama Vipava : Sava Kranj, Postojna : Šobec Lesce.


Najbolj brano