Primorska po prvo zmago

Košarkarji Kopra Primorske so zasidrani na zadnje mesto med regionalno elito, a tudi za v prihodnje obeti za dvig z dna niso najboljši, če seveda ne bo igralskih okrepitev.

Košarkarji Kopra Primorske (v rumenih dresih) so zasidrani na 
zadnje mesto med regionalno elito. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Košarkarji Kopra Primorske (v rumenih dresih) so zasidrani na zadnje mesto med regionalno elito. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Trener Andrej Žakelj ima na voljo zgolj deset igralcev, ki so razpeti med tekmami državnega prvenstva in regionalne lige. Korona razmere, pa ne le te, temveč še nekateri drugi stari grehi, so vplivali na zelo nizke proračune nekaterih slovenskih prvoligašev. Tudi trenutna ekipa tigrov je enakovredna ali boljša od velike večine prvoligašev.

V regijskem tekmovanju so razmere drugačne. Manj kot so transparentna okolja, v katerih klubi delajo, več denarja imajo na voljo - ne glede na letošnje športu sponzorsko neprijazne razmere. To velja za druščino iz Srbije, Črne gore in srbskega dela BiH, na dnu lestvice pa so trije hrvaški predstavniki in en slovenski od treh.

Prava ura resnice za Koprčane prihaja danes, ko v dvorano Bonifika ob 17. uri prihaja Zadar, ki Primorski dela družbo na dnu lestvice brez ene same zmage. Zadar, ki se zadnje sezone vseskozi bori za obstanek, je v zadnjih dveh tekmah lige Aba precej tesno izgubil s Krko in Mego - obakrat za tri točke, medtem ko Koprčani niso bili niti za trenutek v igri na nobeni od doslej odigranih tekem, kar samo po sebi Dalmatince potiska v vlogo favorita. Lani so Koprčani slavili doma, v Zadru pa nato, ko je sledil osip ekipe, izgubili.

V ospredju bi utegnila biti Luka Vončina, vodja domače ekipe in drugi najboljši strelec, pri gostih pa najboljši strelec Dominik Mavra. Slaba novica za gostitelje je, da se je Zadar okrepil z 208 cm visokim centrom Chinanom Michaelom Onuakujem, z izkušnjami iz lige NBA, kjer igral za Houston Rockets.


Najbolj brano