Primorci tudi članski prvaki v modernih plesih

Pred nedavnim se je v Medvodah končalo maratonsko sedemdnevno državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih. V izredno številni konkurenci so Primorci osvojili tudi sedem naslovov članskih državnih prvakov.

Na DP so bili uspešni tudi plesalci iz Ajdovščine. Foto: Igor Mušič
Na DP so bili uspešni tudi plesalci iz Ajdovščine. Foto: Igor Mušič

MEDVODE > Vadba modernih tekmovalnih plesov je bila večino lanskega in tretjino letošnjega letos zaradi omejitvenih ukrepov v času pandemije za večino udeležencev ustavljena, saj tekmovalne vrste v tem športu pri nas v glavnem sestavljajo bolj ali manj velike otroške skupine, takšna združevanja pa so bila dolge mesece prepovedana.

Kljub temu so se trenerji trudili obdržati aktivnost otrok v času omejitev, po spomladanskem sproščanju ukrepov pa je Plesna zveza Slovenije v juniju in juliju le izpeljala (v Ljubljani in nato v Medvodah) državna prvenstva v vseh disciplinah in za vse kategorije.

Udeležba je bila kar množična, Primorci pa so se z odličji izkazali v številnih kategorijah od otroških do v članskih. V break dance disciplinah, kjer je tekmovalo 93 plesalcev iz 11 klubov, je v kategoriji člani solo bronasto odličje osvojil Naser Gutić iz novogoriškega kluba Pro dance. Zmagal je Bor Rehak Friš (Urška Ljutomer) pred Tilnom Grašičem (Bast Ljubljana).

V jazz disciplinah je novogoriški Pro dance (Pro DC) premoč pokazal v orientalskih show plesih. Žensko zlato je osvojila Lija Mozetič, ki je bila najboljša še v paru s Saro Medja. Zmagala je tudi goriška skupina The Wild. Pro DC je pohod na članske lovorike nadaljeval tudi v modern plesih. V kategoriji male skupine je slavila novogoriška zasedba Otroci Aleksandrink pred skupinama iz Kamnika in Medvod.

Za klube s severa Primorske je bilo posebej uspešno državno prvenstvo v zvrsteh hip hopa. Ti dosežki so še toliko pomembnejši zaradi izredno številne konkurence. V dveh dneh se je namreč zvrstilo več kot 500 nastopov tekmovalcev iz 39 klubov. V disciplini solo ženske je prvakinja postala Lia Lačen iz kluba Pro DC. Srebro je osvojila Tjaša Leban (TBA Šentjur), bron pa še članica kluba Pro DC Alja Sedonja. Med moškimi solisti je slavil Miha Jelovčan iz ljubljanskega Impulza pred novogoriškim plesalcem Žanom Zupanom (Pro DC). Zlata v članskih dvojicah so se veselili v ljubljanskem boleru (Matic Marolt - Lana Vrtačnik), bron pa sta si priplesala Novogoričanki Lia Lačen in Alja Sedonja. Isti plesalki sta bili uspešni še v electric boogijeju. V solo disciplini je prvakinja je postala Lia Lačen, ki je bila najboljša tudi v disciplini battle. Bron v solo electric boogieju je osvojila Alja Sedonja (tudi srebrna v battlu), kot par pa sta obe dekleti zmagali še v dvojicah te discipline. Bron v battlu je dodal njun klubski kolega Žan Zupan.

Članskega odličja so se veselili tudi v Ajdovščini. v Hip hop formacijah je tretje mesto zasedla skupina Divertirse iz Plesnega kluba ADC. Najboljša je bila skupina ljubljanskega Bolera.


Najbolj brano