Prihaja njihov letni čas

Športnice in športniki sedmih panog Smučarske zveze Slovenije (SZS) so se v Planici predstavili pred sezono 2021/22. Glavni cilj bodo zimske olimpijske igre med 4. do 20. februarjem prihodnje leto v Pekingu.

Slovenski reprezentanti v smučarskih panogah komaj čakajo na 
prve nastope. Foto: STA
Slovenski reprezentanti v smučarskih panogah komaj čakajo na prve nastope. Foto: STA

PLANICA > Smučarska tekačica Anamarija Lampič, najboljša slovenska športnica lanskega leta, tokrat ni bila v dolini pod Poncami, ker je na pripravah v Val Senalesu, kamor je takoj po medijskih obveznostih odpotovala tudi ostala slovenska reprezentanca. Lampičeva je z Evo Urevc je v minuli sezoni poleg posamičnih vrhunskih izidov dosegala tudi dobre dosežke na ekipnih tekmah. “Pripravljena sem dobro, ne dvomim, da smo lahko uspešni, Upam, da bova z Lampičevo in ostalimi nared za nove vrhunske rezultate,” se nadeja Urevčeva.

Deskar Žan Košir, dobitnik treh medalj. si je zaželel, da bi bi mogoče nekoliko mlajši. “Izkušnje sicer malo pomagajo, a tudi omejujejo. Motivacije mi ne manjka, nisem še dosegel vsega, zato se tudi nisem odločil končati kariero. Temeljito sem se pripravljal v odličnih razmerah na ledenikih in upam, da si bom lahko vzel tudi dovolj počitka, kar je lahko včasih ključ do zmage,” je dejal Košir, ki mu v bogati zbirki odličij manjka olimpijsko zlato.

Eden od slovenskih adutov za visoka mesta na olimpijskih igrah je tudi biatlonec Jakov Fak. “Kot vsako sezoni si želim biti čim boljši. Iz leta v leto je to težje, a skušam doseči izide, ki zadovoljujejo moje ambicije Potem je vse lažje. Želim si, da bi se lahko na prve tekme čez mesec dni pripravljali doma na Pokljuki,” je dejal Fak.

Skakalka Nika Križnar, prva slovenska dobitnica velikega globusa za skupno zmago v svetovnem pokalu, se veseli tekme na Ljubnem na novega leta dan, ki bo za Slovenke poleg olimpijskega nastopa ena od najpomembnejših tekem. “Moram še popraviti nekaj v tehniki. Sem na pravi poti in komaj čakam na olimpijske igre. Veselim se že tudi tekme na Ljubnem. Konec novembra nas čakajo prve tekme v Rusiji, kjer rada tekmujem, čeprav mi tamkajšnja hrana ni všeč,” je povedala Križnarjeva, ki tako kot ostali skakalke in skakalci upa, da bo v najboljši formi prav v Pekingu.

Alpski smučarji tokrat niso mogli opraviti tradicionalnih priprav na južni polobli, zato so skušali čim več vadbe opraviti na evropskih ledenikih, je povedal Martin Čater. Ta je je 13. decembra lani s s številko 41 zmagal na smuku za svetovnega pokala v Val d'Iseru. Upa, da bi lahko vsaj podobne izide dosegel tudi v tej zimi.

Ema Volavšek je bila presenetljivo tretja skupno v poletni veliki nagradi v nordijski kombinaciji. Veseli se nastopov v Planici, ki bo čez dve leti gostila svetovno prvenstvo, 22. in 23 januarja letos pa tekmo svetovnega pokala.

Predstavitve se niso udeležili člani in članice reprezentance v tehničnih disciplinah alpskega smučanja, ki so lep dan izkoristili za zadnji del priprav na veleslalomsko premiero sezone v Söldnu 23. in 24. oktobra. Manjkala je tudi dvakratna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec.


Najbolj brano