Presenetljivi Dean Likar

Kegljaški klub Adria Ankaran, ki letos praznuje 40-letnico obstoja, je že šesto leto gostil turnir za pokal Kopra. Po dolgem tednu nastopov tekmovalcev z vseh koncev Slovenije se je zmage v moški konkurenci nepričakovano razveselil domačin Dean Likar.

Zadnji štirje nastopi v moški konkurenci Foto: Sandi Jerman
Zadnji štirje nastopi v moški konkurenci Foto: Sandi Jerman

KOPER > Odlična predstava s 621 podrtimi keglji je Deanu Likarju prinesla premierno zmago na turnirju. Zmaga je še odmevnejša, ker je zmagovalec član kluba (Portorož), ki trenutno sploh nima svojega kegljišča.

“Moj rezultat v podrtih kegljih je bil tokrat odličen in upam, da mi ga bo še kdaj uspelo ponoviti. Sicer se v Portorožu že nekaj let borimo za novo kegljišče, treniramo pa v Izoli,” je povedal zmagovalec Likar. Drugi je bil Denis Čenanović (Proteus, 598 kegljev), ki je bil do sredine zadnjega obrata v igri tudi za zmago. Tretji v moški konkurenci je bil na Gorenjsko preseljeni Koprčan Dominik Konec (KK Tržič, 597 kegljev), Likar pa je za rekordom kegljišča Uroša Stoklasa zaostal za 31 kegljev.

V ženski konkurenci se je prvega mesta razveselila Karmen Jurančič (KK Miklavž, 573 kegljev), druga je bila domačinka Meri Prebevšek (KK Adria, 559 kegljev), tretja pa njena klubska tovarišica Leila Lisjak (KK Adria, 539 kegljev). Med moškimi rekreativci je zmagal Miro Homar (Kamnik, 565 kegljev), drugi je bil Franci Zorman (Lepo-Lepo, 547), tretji pa Janez Žumer (ABC, 540). Med rekreativkami so se roke najmanj tresle Francki Stare Novak (KK Triglav, 550), drugo mesto je zasedla Suzana Kolenc (Rekreacija, 512), le za kegelj pa je za njo zaostala Justina Nučič (KK Portorož, 511).

Na šestem pokalu Kopra je skupno sodelovalo 154 tekmovalk in tekmovalcev iz slovenskih klubov. Med njimi je bilo 88 rekreativcev oziroma športnikov, ki ne nastopajo v domačih ligaških tekmovanjih. Še posebej pa so v KK Adria Ankaran lahko ponosni, da je keglje podiralo tudi 33 slepih in slabovidnih z vseh koncev Slovenije.


Najbolj brano