Premoč Primorcev

Društvo Gas Vrtejba je v nedeljo priredilo tretjo dirko državnega prvenstva v motociklističnih razredih supermoto, mini moto, skuter in starodobniki. Večino zmag so dosegli primorski vozniki.

Razburljivo dirko razreda mini moto je dobil Jani Medoš (desno). Foto: Igor Mušič
Razburljivo dirko razreda mini moto je dobil Jani Medoš (desno). Foto: Igor Mušič

VRTOJBA > Že tradicionalna dirka lahkih razredov motociklov je na zadnjo preizkušnjo pred poletnim premorom na poligon na mednarodnem mejnem prehodu Vrtojba privabila 30 dirkačev iz Slovenije in Italije ter še vsaj trikrat toliko motociklističnih navdušencev.

Vrtojbenci so najbolj napeto spremljali dirko amaterjev razreda supermoto (za cestne preizkušnje predelani motokros motocikli), kjer sta z ramo ob rami dirkala domačina Nejc Kržič in Edy Rupelli, ki sta na koncu zasedla prvo in drugo zmagovalno stopničko. V razredu skuter 70 je slavil Nejc Kogovšek (AMD Orjaki), povsem primorski pa je bil odprti razred skuteristov, kjer so se na vrhu zvrstili Simon in Matija Fantinič ter Silvano Mladovan.

Zelo tesno skupaj je dirkalo pet voznikov članske kategorije mini moto, vendar je do cilja vse napade - tudi z drsanjem kolen po asfaltu - odbil istrski mojster dvokolesnih miniatur Jani Medoš (Orjak). Preostali odličji sta si priborila Matija Kavčič in Jan Poropat.

Na dirki 50 kubičnih starodobnikov je bil spet na vrsti dvoboj sosedskih društev. Robert Mladovan (Gas Vrtojba) je bil hitrejši od Silvana Mladovana (Veteran Ozeljan).

V dveh starostnih kategorijah so se na malih motociklih pomerili tudi otroci. V obeh je zmaga ostala doma, junaka pa sta bila Matija Kodarin in Etien Kantar Božič. Naslednja dirka za vse navedene kategorije motociklov bo 19. avgusta na poligonu varne vožnje v Vranskem.


Najbolj brano