Premiki pod vrhom lestvice

Šesti krog balinarske superlige ni prinesel spremembe na vrhu lestvice, se je pa vnovič premešal vrstni red najbližjih zasledovalcev vodilnega Agrochem Hrasta.

 Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac

Ker so v Novi Gorici gostovali zadnjeuvrščeni Košanci, ni bilo pričakovati, da bi lahko Agrochem Hrast vrh lestvice prepustil tekmecem. Kobjeglavci so tudi brez poškodovanega Gregorja Severja gladko prišli do pete zmage v sezoni, saj so bili preostali nosilci igre na čelu z mladim upom Jako Štremflom, izkušenimi Erikom in Mitjo Petričem ter Markom Švaro na visoki ravni.

Slabše se je odrezal drugi kraški superligaš. V derbiju kroga so morali Sežanci priznati premoč Trati, ki je po zelo izenačenem začetku v drugi polovici dvoboja unovčila svoje bogate izkušnje. Pri Skali si pohvale zasluži Matija Povh za zmago z 29:28 v igri v krog proti Urošu Veharju in Gašper Kraševec za zmagi v igri posameznikov in v natančnem zbijanju, medtem ko je moral Gašper Povh kljub 41 zadetim kroglam v hitrostnem zbijanju priznati premoč Gregorju Oprešniku, ki je v petminutnem zbijanju zbral točko več.

Praznih rok sta ostala oba istrska superligaša, ki se jima želeno mesto v sredini lestvice vse bolj odmika. Koprčani so položili orožje v Zabičah, kjer proti razpoloženim domačinom niso imeli realnih možnosti za uspeh. Po vodstvu gostiteljev s 7:1 je 42 točk v hitrostnem zbijanju zbral Goran Vujanović in še povišal prednost Zabič, ki so v končnici zadržale visoko vodstvo. Portorožani so klonili proti Postojni, ki igra iz kroga v krog bolje in bo resno napadala uvrstitev na zaključni turnir četverice. Torbarji so si odločilno prednost priigrali v tehničnih disciplinah in se po zmagah Borisa Borovine in Franka Blažiča v natančnem zbijanju že veselili novega para točk.

Načrte Ilirske Bistrice po morebitnem presenečenju na gostovanju pri Krimu je skazila poškodba Marka Jagodnika v štafetnem zbijanju, tako da so Ljubljančani v zadnji del tekme vstopili z vodstvom 12:6, ki ga niso izpustili iz rok.

Rezultati

Superliga 6. krog: Zabiče : Marjetica Koper 20:6, Krim : Ilirska Bistrica 16:10, Postojna : Aikea Antena 18:8, Agrochem Hrast : Košana 24:2, Trata : Skala 16:10.

Vrstni red: Hrast 18, Trata in Krim 8, Postojna, Zabiče in Skala 7, Ilirska Bistrica 6, Aikea Antena 4, Marjetica Koper 3, Košana brez točk.


Najbolj brano