Pred vrati šest tekmovanj

Turnirji v malem nogometu se te dni na Primorskem vrstijo kot po tekočem traku. V zadnjih dneh so odigrali tri, za konec tedna pa jih je napovedanih kar šest - od Trente do Hrpelj.

Na turnirju v Kamnjah je tekmovalo 16 ekip. Foto: Igor Mušič
Na turnirju v Kamnjah je tekmovalo 16 ekip. Foto: Igor Mušič

PRIMORSKA > Že tradicionalno od pozne pomladi do zgodnje jeseni v Posočju ni vikenda brez malonogometnega turnirja. Tokrat je bilo odigrano malce posebno tekmovanje - Soška fronta, za katero so na Mostu na Soči poskrbeli organizatorji Noči na jezeru, ki so zbrali 20 petčlanskih ekip. Sestavljene so morale biti izključno iz domačinov. V takšni konkurenci so se prebili do bojev za odličja fantje in možje iz zaledja nekdaj slovitega Puntarja. Zmagal je Tolmin pred Knežo, Poljubinjem in združeno ekipo Prapetno-Ljubinj.

Za redno zaposlenost ljubiteljev nogometa na asfaltu so na Cerkljanskem tokrat poskrbeli Šebreljci, ki so priredili tradicionalni turnir trojk, njihovo moštvo Texas pa je v konkurenci 12 ekip odneslo še zmagovalni pokal. V finalu je z 1:0 premagalo cerkljanski Bar Albinca. Za zmagovalce so igrali Jaka Lapanja, Luka Polak, Dejan Klemenčič in Matej Tušar. Boj za tretje mesto so po kazenskih strelih dobili fantje iz ekipe Sola Lom iz Kanalskega Loma, ki so bili boljši od ekipe Kašt.

ŠKTD Kamnje-Potoče je v Kamnjah na Ajdovskem pripravilo tretji Tinetov memorial trojk. Zbralo se je 16 ekip. Zmagalo je moštvo Šamrole, za katero je igral najboljši nogometaš turnirja Erik Ipavec. Domačini so se veselili drugega mesta svoje ekipe Lime Collina. Bron je osvojila ekipa Čwški bwori. Udeleženci in obiskovalci turnirja so se pridružili dobrodelni akciji zbiranja denarja za mlada vaščana Aleksandra in Uroša, ki ju je hudo prizadela mišična distrofija.

Vikend, ki prihaja, bo z malim nogometom najbogatejši v dosedanjem delu sezone. Ponovno bo v ospredju Posočje, kjer bodo kar štirje turnirji. Dve tekmovanji trojk - v Soči (dolina Trente pri Bovcu) in v Ljubinju na Tolminskem - se začenjata že v petek. Na turnir v Ljubinju se lahko prijavite Mihi Muzniku (tel. 040/392-241), na tekmovanje v Soči pa Juretu Kravanji. (031/831-769).

V soboto Klub malega nogometa Oplast v Kobaridu prireja turnir za selekcije fantov do sedmega in do devetega leta starosti. Prijave in informacije: Blaž Volarič, telefon 041/249-293.

Tisti z nekoliko “zdelanimi” koleni bodo veseli turnirja na travnatem igrišču v Kamnem pri Kobaridu. Prijave in informacije: Klemen, tel. 031/216-342.

Športno društvo iz Vrhpolja pri Vipavi pripravlja 12. Binetov memorial za petčlanska moštva. Začel se bo v petek, prijaviti pa se je mogoče še v četrtek do 20. ure. Prijave in informacije: Klemen Sluga, tel. 040/713-006.

V soboto ob 18. uri se bo na igrišču z umetno travo v Hrpeljah začel turnir za veterane, starejše od 60 let. Prijave zanj so že zaključene, vendar pa prireditelj, ŠD Vrhpolje pri Kozini, vabi še na turnirja, ki se bosta zvrstila 22. in 29. junija in za katera še sprejemajo prijave. Najprej bodo na vrsti mlajši veterani (nad 35 let), potem pa starejši (50 in več). Prijave in informacije: Zdenko Benčič, tel. 031/321-324, elektronska pošta zdenko.bencic@gmail.com in spletna stran www.srdvrhpolje.si.


Najbolj brano