Pred prvim nastopom ne manjka dobre volje

Danes bo v Tokiu na svojih že četrtih olimpijskih prvič tekmoval tudi Novogoričan Bojan Tokić. Dolga leta najboljši slovenski igralec ima uvodoma kar ugoden žreb.

Olimpijska pot Bojana Tokića se je začela v  novogoriški  namiznoteniški dvorani. Foto: Igor Mušič
Olimpijska pot Bojana Tokića se je začela v novogoriški namiznoteniški dvorani. Foto: Igor Mušič

Bojan Tokić je sicer trenutno drugi slovenski igralec - za Hrastničanom Darkom Jorgićem -, a je pri dopolnjenih 40. letih in z bogato mednarodno kariero daleč najbolj izkušen v slovenski reprezentanci; tudi zato je na otvoritvi iger nosil slovensko zastavo.

V prvem krogu, ki se danes začenja že ob 7.15 po slovenskem času, je njegov tekmec Kanadčan Jeremy Hazin, ki je na svetovni lestvici precej nižje rangiran in torej premagljiv. Tokić je pred prvim dvobojem povedal: “Hazina ne poznam. Poizvedoval sem o njegovi kakovosti, a so mi zatrdili, da ne bom imel nobenih težav. Moral bi ga premagati, nato pa me čaka Hrvat Tomislav Pucar. Je kakovostnejši od mene, a je mlajši in nima toliko izkušenj, zato sem prepričan, da lahko tudi njega premagam.”

Darko Jorgić bo lopar prvič vihtel šele v jutrišnjem drugem krogu, saj je kot 18. nosilec turnirja v prvem prost. Čaka ga zmagovale dvoboja med Špancem Alvarom Roblesom in Argentincem Gastonom Altom. Jorgić pričakuje, da bo njegov tekmec Robles, ki ga je pred časom že premagal. Cilj Hrastničana je uvrstitev med 16 najboljših.

Slovenija tokrat na olimpijskih igrah prvič tekmuje z ekipo. V tem Tokić zase vidi veliko prednost: “Na prejšnjih treh olimpijskih igrah sem bil sam. Za vse sem moral tudi sam skrbeti. Tokrat zame skrbi ekipa. Praktično mi treba početi nič drugega, kot igrati. Sem sproščen, kot že dolgo ne.”

V ekipnem delu tekmovanja, ki se bo pričelo čez teden dni, ima Slovenija težak žreb. Že v prvem krogu, ki je vstopnica za četrtfinale, bo tekmec ena od velesil - Južna Koreja. Tokić vendarle ocenjuje, da so Korejci premagljivi: “Ker imamo Darka Jorgića v ekipi, lahko računamo na dve njegovi točki, za tretjo pa bova morala poskrbeti midva z Denijem Kožulom."

Če bi Slovenija Korejce premagala, bi se nato pomerila z Brazilijo ali Srbijo, v polfinalu pa bi jo zagotovo čakala olimpijska prvakinja Kitajska.


Preberite še


Najbolj brano