Gajser po pritožbi četrti v Mantovi, a ostaja prvi v SP

Prireditelji dirke svetovnega prvenstva v motokrosu v Mantovi so po pritožbi spremenili vrstni red v drugi vožnji, posledično pa se je spremenil tudi vrstni red v seštevku dirke. Zmagal je tako Švicar Jeremy Seewer in ne Španec Jorge Prado, Tim Gajser pa je končal na četrtem mestu in ne na tretjem. Je pa obdržal vodstvo v SP s 316 točkami.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva 
v italijanski Mantovi v elitnem razredu MXGP osvojil tretje 
mesto.
Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v italijanski Mantovi v elitnem razredu MXGP osvojil tretje mesto.  

MILANO > Gajser je ostal zmagovalec druge vožnje, pritožbe pa so spremenile vrstni red za njim. Prado je tako padel na četrto mesto, s tem pa tudi izgubil skupno zmago.

V seštevku dirke je namreč po novem vrstnem redu druge vožnje slavil Seewer s 45 točkami, pred Gajserjem pa sta končala še Nizozemec Glenn Coldenhoff in Prado, oba sta zbrala po 40 točk. Gajser je dirko končal z 38 točkami po osmem mestu v prvi vožnji in zmagi v drugi, kar je po novem zadoščalo za četrto mesto.

Skupno pa je Gajser ostal novi vodilni v seštevku. Ima 316 točk, prehitel je doslej vodilnega Italijana Antonia Cairolija (311), tretji je Seewer s 300 točkami.


Najbolj brano