Portorož se zahvaljuje Plami

Na košarkarski zvezi so obelodanili sestavo lig za prihodnjo tekmovalno sezono. Tudi uradno se je za prostovoljno selitev v tretjo SKL odločila Plama pur, kar je Portorožu omogočilo obstanek v tretji SKL. S kadrovanjem je te dni končala Primorska.

Portorožani (v svetlih dresih) bodo po prostovoljnem  odhodu 
Plame pur (v modrih dresih) v tretjo SKL ostajali drugoligaši.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Portorožani (v svetlih dresih) bodo po prostovoljnem odhodu Plame pur (v modrih dresih) v tretjo SKL ostajali drugoligaši.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Komisija za licenciranje Košarkarske zveze Slovenije (KZS) je sporočila, da so vsi klubi pridobili tekmovalne licence, kar sicer glede na (ne)zahtevnost licenciranja niti ni pretežka naloga. Sočasno je znana sestava lig.

Licence so dobili vsi

V prvi SKL bo tekmovalo deset ekip, novinec je prvak druge SKL, Terme Olimia Podčetrtek, medtem ko je v drugo ligo izpadla Ilirija. Tekmovanje bo potekalo po dvokrožnem ligaškem sistemu (18 krogov). V drugem delu v ligi za prvaka bo igralo šest ekip, rezultati iz prvega dela se prenašajo. V primeru, da katera od ekip zaradi sodelovanja v dveh mednarodnih tekmovanjih, ne bo sodelovala v prvem delu tekmovanja, se izidi ne bodo prenašali. Za to se bo zelo verjetno odločila Olimpija. V drugem delu bodo v tekmovanju za obstanek sodelovale štiri ekipe, tekmovale bodo po trikrožnem ligaškem sistemu, dosežni medsebojni rezultati iz prvega dela pa se bodo prenesli v novo tekmovanje. Najboljši ekipi (kot minulo sezono) bosta igrali v četrtfinalu državnega prvenstva. Zadnjeuvrščena ekipa bo izpadla iz lige

Vsi klubi, ki so zanje zaprosili, so pridobili tekmovalne licence.

V drugi SKL bodo primorske barve zastopali Mesarija Prunk Sežana, Postojna in Portorož, sistem tekmovanja pa je ostaja enak kot v pravkar končani sezoni - z osmerico ekip, ki se borijo za napredovanje in četverico v boju za obstanek ter izpadom dveh najslabših.

V tretji SKL bo tekmovalo 24 ekip, primorske barve bodo zastopali bistriška Plama pur, Nova Gorica mladi, Hidria, Ajdovščina, Tolmin, in Pivka Perutninarstvo. Tudi tu ne bo sprememb. V prvem delu tekmovanja bo igralo 24 ekip, ki bodo razdeljene v tri skupine po osem ekip (vzhod, center, zahod), v drugem delu bodo tri skupine (za prvaka, razvrstitev in obstanek), najpomembnejša bo tista za uvrstitev v drugo SKL, v kateri bosta nastopali po dve najboljši ekipi v skupinah vzhod, center in zahod. Najboljši ekipi bosta napredovali v drugo ligo, najslabši v ligi za obstanek pa bosta izpadli.

Spet bo malo zanimanja za četrto SKL, saj klubi raje igrajo v lokalnih rekreacijskih ligah, kjer so stroški tekmovanja nižji. Doslej je prijavljenih deset ekip, tri pogojno, Med njimi je edina primorska, Portorož mladi, medtem ko druge ekipe Koša Primorske (za zdaj) ni. Rok za prijave se izteče 10. avgusta.

Lazić iz Olimpije v Istro

Iz KK Primorska so sporočili, da so končali s kadrovanjem za novo sezono. Zadnji novi obraz v klubu je 203 centimetre visoki krilni košarkar Aleksandar Lazić, ki je s slovenskimi prvaki sklenil enoletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja še za dodatno leto. V minuli sezoni je bil član ljubljanske Olimpije, med letoma 2012 in 2016 je nastopal za mlajše selekcije Olimpije, bil pa je tudi član beograjskega Dynamica in Mega Bemaxa. “Zadovoljni smo, da smo lahko igralski mozaik za novo sezono zaključili z igralcem takšnega kova. Aleksandar Lazić je mlad, gibčen in hiter košarkar. Takšen tip igralca je naši ekipi v preteklosti manjkal,” je ob podpisu pogodbe povedal trener Sixta Primorske Jurica Golemac.


Najbolj brano