Poraz v domači Bonifiki

Rokometaši ormoškega Jeruzalema so včeraj v 19. krogu lige NLB v gosteh premagali Koper z 28:21 (16:6).

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Rokometaši iz Ormoža so v Kopru prikazali izjemno prepričljivo predstavo in visoko premagali Koprčane ter se po številu točk izenačili s petouvrščenimi Dobovčani, ki so včeraj klonili v Škofji Loki.

Dvorana Bonifika, gledalcev 400, sodnika: Vidic in Leskovec.
Koper: Štavar, Postogna, Dobaj, Dolenc, Žagar 1, Avsec, Krečič 7 (1), Konjević, Postogna, Moljk 2, Smolnik, Sokolič 3, Guček, Marić 1, Makuc 4 (3), Stopar 1, Breznikar 2.
Jeruzalem Ormož: Bogadi 2, Šoštarič, Čudič 5 (1), Kosi 5, Žuran 5, G. Hebar, M. Hebar 2, Šulek, Kocbek 7, Balent, Krabonja, Ozmec, Mesarič 2, Lukman, Ciglar, Nunčič.
Sedemmetrovke: Koper 6 (4), Jeruzalem Ormož 1 (1).
Izključitve: Koper 6, Jeruzalem Ormož 2 minuti.
Rdeči karton: /.

Prleki so sijajno odprli tekmo v Bonifiki in povedli s 6:0, izrazito premoč pa so imeli tudi v nadaljevanju dvoboja. Že v prvi polovici tekme so nekajkrat vodili z desetimi goli (14:4, 15:5 in 16:6).

V drugem polčasu so vseskozi nadzirali v današnjem obračunu izjemno blede Primorce in zasluženo slavili.

Prvi strelec gostujoče ekipe je bil Jure Kocbek, v domači pa je bil najbolj učinkovit Grega Krečič. Oba sta dosegla po sedem golov.

Koprska zasedba bo v prihodnjem krogu v petek, 28. februarja, gostovala v Slovenj Gradcu, ormoška pa bo v nedeljo, 1. marca, gostila Celje Pivovarno Laško.


Najbolj brano