Pomlajeni drugoligaš Jadran

Nogometaši Jadrana bodo drugoligaško sezono 2020/21 odprli danes pri novincu v Šmartnem ob Paki. Moštvena podoba bo do konca prestopnega roka še spremenjena, mladosti želijo dodati nekaj izkušenj.

 Foto: STA
Foto: STA

DEKANI > Kako se bo ekipa odrezala v jesenskem delu prvenstva, je svojevrstna neznanka tudi za trenerja Alena Šćulca, ki je že vzel v zakup, da bo sprva precej nihanj, kar so potrdile tudi pregledne tekme. “Želel bi si večje stabilnosti, ki pa pride z izkušnjami. Nekaj jih bomo pridobili z novinci, na katere še računamo, druge bodo prišle s prvenstvenimi tekmami,” je povedal Šćulac.

Ekipa je že v zimskem prestopnem roku doživela kar nekaj sprememb, poleti pa se je v zamejstvo podal tudi Luka Stepančič. Med novinci gre poleg mladih sil, ki so v Kopru končali mladinski staž, izpostaviti še vratarja reprezentance do 19 let Alena Jurco. Postojnčan se je sprva kalil tudi v Biljah, v zadnjih letih pa je branil barve Maribora v mlajših kategorijah. Registriran je bil tudi srbski napadalec Jovan Koprivica, ki je bil nazadnje član Mure. Pri Jadranu si prizadevajo, da bi našli skupni jezik z Luko Vekićem in Markom Vukelićem.

Primorska popotnica

Ajdovci so se pred domačim obračunom z Dravo okrepili še z 20-letnim branilcem Žanom Luko Kocjančičem, ki je nazadnje branil barve kranjskega Triglava. Biljenci še iščejo okrepitvi v obrambi in zvezni vrsti, kjer ne bo več Geancarla Slaviera. Na uvodnem dvoboju z Radomljami pa bodo zaradi poškodb manjkali tudi prvokategorniki Kevin Humar, Matija Pušnar in Matic Slavec. Vse današnje tekme druge SNL bodo brez gledalcev.

“Prvenstveni cilji so povezani z obstankom in razvojem mladih nogometašev, a v danih okoliščinah se oziramo le na sledečo tekmo. Šmartno sodi med novince, ki so po napredovanju posebej nabrušeni, zlasti doma,” je povedal Šćulac. Prvo domačo tekmo bodo Dekančani odigrali v soboto, ko bodo gostili Brežičane.


Najbolj brano