Pomembna točka

Ankaran je v Krškem iz najstrožje kazni in edinega strela v okvir vrat srečno izvlekel točko. Dolgo pa je kazalo, da bo na tekmi prevladal zakon bivšega, saj so gostitelji dobršen del tekme vodili z zadetkom Luke Vekića. Triglavu, ki ima dve tekmi manj, so se oranžni približali na točko zaostanka.

Luka Vekić je že igral tudi v ankaranskem dresu, nocoj pa je za 
Krško zabil zadetek  svoji nekdanji ekipi. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Luka Vekić je že igral tudi v ankaranskem dresu, nocoj pa je za Krško zabil zadetek svoji nekdanji ekipi. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Krško : Ankaran 1:1 (1:0)

Stadion Matije Gubca, gledalcev 250, sodnik: Sagrković (Vrhnika). Strelca: 1:0 Vekić (20), 1:1 Suljić (75, z 11 m).Krško: Zalokar, Šturm, Gorenc, Krajcer, Kulinitš, Balić, Da Silva, Volarič, Mandić, Mujan (od 83. Škrbić), Vekić (od 61. Vogrinec). Trener: Alen Šćulac. Ankaran: Bužan, Gliha, Humar, Badžim, Pahor, Mate, Suljić, Burkić, Soldo (od 61. Vodeb), Gerc (od 86. Bordon), Santos. Trener: Vlado Badžim. Rumeni kartoni: Krajcer, Da Silva, Škrbić, Mandić; Burkić, Vodeb, Pahor, Mate.

Gostje so v Krško prišli brez Aristotellesa Romera, je bil v zadnjih tekmah ključni igralec zvezne vrste, predstavili pa so se tudi s previdnejšo postavitvijo v rombu.

Statistika kaže izrazito napadalno premoč gostiteljev: streli v okvir vrat 7:1, koti 9:0 in šest obramb Primoža Bužana. Po mirnem začetku brez priložnosti so v 20. minuti domačini povedli. Koprčan Luka Vekić je dosegel svoj prvi gol v krškem dresu. Na desni strani je preigral Erika Gliho in skoraj iz mrtvega kota premagal slabo postavljenega Bužana. Ob prevladi domačih si Ankarančani niso priigrali niti ene izrazite priložnosti, gostitelji pa so bili znova bliže zadetku v 36. minuti, ko je z roba kazenskega prostora Josip Balić žogo poslal le malenkost prk vrat.

V uvodu drugega polčasa ekipi gledalcem nista pričarali posebnega razburjenja. Šele v 65. minuti so bili znova nevarni Krčani, ko je v kazenskem prostoru iz obrata poskusil Tonči Mujan, a je žogo slabo zadel. V 75. minuti so gosti prišli do najstrožje kazni, ko je vratar domačih Marko Zalokar nepravilno ustavil Vedrana Gerca, zanesljiv izvajalec pa je bil Čazim Suljić, ki je dosegel še svoj drugi zadetek v spomladanskem delu. Gostitelji so imeli v sodnikovem dodatku prek Nikole Mandića priložnost za poln izkupiček, a je ta slabo reagiral.


Najbolj brano