Pogačar prečrtal Vuelto, Roglič še na seznamu

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je, kot kaže, prečrtal nastop na letošnji dirki po Španiji. Iz njegove ekipe so danes sporočili, da v petek, 13. avgusta, pripravljajo zanj sprejem v domači Komendi, start Vuelte pa je 14. Na seznamu za špansko pentljo pa je za zdaj še vedno olimpijski prvak v vožnji na čas, Primož Roglič.

Primož Roglič z zlato olimpijsko medaljo v kronometru Foto: Bor Slana/STA
Primož Roglič z zlato olimpijsko medaljo v kronometru Foto: Bor Slana/STA

LJUBLJANA > Pogačar je to sezono dosegel vse svoje zastavljene cilje. Še drugič zaporedoma je dobil najprestižnejšo kolesarsko dirko na svetu, Tour de France, sezono pa je v Tokiu pospremil še z olimpijskim bronom na cestni dirki.

Zato v njegovem taboru zanj pripravljajo velik sprejem, ki bo prihodnji petek od 17.30 naprej v Komendi. Nanj vabijo vse navijače in športne navdušence, da skupaj s kolesarskim asom še enkrat podoživijo vse lepe trenutke sezone.

Zato pa so na startnem seznamu za dirko po Španiji, ta bo letos od 14. avgusta do 5. septembra, trije Slovenci. Ob Rogliču, ki je moral po dveh padcih prisilno predčasno končati dirko po Franciji, zato pa mu je v uteho lahko naslov olimpijskega prvaka po izjemni predstavi v kronometru, še Jan Tratnik, ki je v Tokiu opravil levji delež pri Pogačarjevemu bronu na cestni dirki, ter Jan Polanc.

Roglič bo na Vuelti branil lansko skupno zmago. Najboljši je bil na španski pentlji tudi leta 2019.


Najbolj brano