Podmladek je nabrusil smučke

Smučarski klub Markin iz Postojne je v Kranjski Gori pripravil tekmo za notranjsko-primorski pokal v alpskem smučanju. Izpeljali so slalom za kategorije U-14, U-16 in U-21, najmlajši od U-8 do U-12 pa so se pomerili v veleslalomu.

V Kranjski Gori so  mladi smučarji tekmovali v  lepi  snežni kulisi.
V Kranjski Gori so mladi smučarji tekmovali v lepi snežni kulisi. 

KRANJSKA GORA > V slalomu sta se pri starejših mladincih (U-21) pomerila dva tekmovalca. Zmagal je Aleks Kavčič (Javornik) pred Žanom Morelom (Markin). Med starejšimi mladinkami so bile na startu tri tekmovalke, do cilja so prišle dve. Julija Rupnik (Javornik) je bila hitrejša od Žane Abram (Postojna).

Številčnejše so bile zastopane mlajše kategorije. Pri starejših dečkih (U-16) je bil najhitrejši Bor Kavčič (Javornik) pred Tristanom Semeničem in Galom Hvaličem (oba Gorica). Pri starejših deklicah je zmagala Ana Kunc (Logatec) pred Metko Pirih (Gorica) in Živo Hrovatin (Javornik). Pri mlajših dečkih (U-14) je bil najhitrejši Samo Sulič (Gorica) pred klubskim kolegom Tarasom Kruhom Hvalo. Tretji je bil Taj Božič (Snežnik). V kategoriji mlajših deklic je zmagala Ela Vodopivec pred Mio Koglot (obe Gorica). Tretja je bila Neja Rupnik (Javornik).

V veleslalomu je bil pri cicibanih (U-12) najhitrejši Kevin Fontanini (Gorica) pred Kris0m Prekom (Markin) in Grego Mašero (Matajur). Pri cicibankah se je zmage veselila Vita Vičič (Snežnik) pred Julijo Brus (Idrija) in Ano MlakarTrček (Javornik). Pri mlajših cicibanih (U-10) je bil najhitrejši Mark Murovec (Matajur) pred Erikom Pečkom (Javornik) in Petrom Pavšičem (Matajur). Pri mlajših cicibankah so se na prvih treh mestih zvrstile Lara Bonin (Izola), London Klemenc (Markin) in Nina Kobal (Matajur). Pri malčkih (U-8) je prvi prišel v cilj Nej Kafol Brajković (Markin), drugi je bil Jaka Grmovšek (Javornik), tretji pa Fabien Žele (Postojna). Pri malčicah se je zmage razveselila Tjaša Carli (Matajur). Drugi čas je dosegla Nuška Brus, tretjega pa Eva Pisk (obe Idrija).

Notranjsko primorski pokal se bo nadaljeval 22. januarja v Cerknem.


Najbolj brano