Podaljšek v znamenju 17-letnika

Če so pred začetkom tekme najbolj optimistični domači navijači še lahko razmišljali o morebitni ponovitvi novembrskega pokalnega obračuna, ki se je razpletel z rekordnimi 55 točkami razlike v prid Plame pur (92:37), je že po nekaj minutah igre postalo jasno, da bodo Portorožani tokrat precej bolj trdoživ tekmec.

Košarkarji Plame pur (v svetlih dresih) so naredili korak proti 
končnici za napredovanje, Portorožane pa čaka še težka bitka za 
obstanek. Foto: Tomaž Kastelic
Košarkarji Plame pur (v svetlih dresih) so naredili korak proti končnici za napredovanje, Portorožane pa čaka še težka bitka za obstanek. Foto: Tomaž Kastelic

ILIRSKA BISTRICA > Prva četrtina se je bolje posrečila gostom iz Istre, pri katerih je bil v tem delu igre nezgrešljiv Timoty Robert Cole, na pomoč pa sta mu priskočila še Aleks Cvetičanin in veteran Željko Zagorac. Bistričani so se dokončno prebudili sredi druge četrtine in pod vodstvom centrske naveze Robi Hreščak-Anže Srebovt odločno končali prvi polčas s sedmimi točkami naskoka. Nihanja v obeh moštvih sta se pred bučnimi gledalci nadaljevala tudi v tretjem delu tekme, ki ga je s serijo točk zaznamoval gostujoči branilec Enej Miklavčič in Portorožane ponovno vrnil v enakovreden položaj za zmago. V zadnjo četrtino sta ekipi vstopili poravnani na 51. Prvo trojko za Plamo pur je Hreščak zadel šele v 31. minuti, a mu je z isto mero hitro vrnil Cvetičanin in umiril domače privržence. Pet minut pred koncem je žogo v roke vzel Grega Sajevic ter s štirimi zaporednimi točkami zaključil domačo serijo za 64:58. Izbranci Predraga Mušickega so za razliko od številnih tekem tokrat vztrajali do konca in z novo trojko Miklavčiča dobri dve minuti pred koncem izenačili na 66. Ob vidni živčnosti vseh akterjev, ki je botrovala številnim zapravljenim akcijam, se rezultat do konca rednega dela tekme ni spreminjal. V dodatnih petih minutah se je v junaka domače ekipe z desetimi zaporednimi točkami prelevil komaj 17-letni Kristjan Derenčin. “Željo po zmagi in borbenost smo kazali skozi vso tekmo. V zaključku in v podaljšku smo dokazali, da znamo igrati tudi pod pritiskom,” je pojasnil bistriški adut iz rokava. Na drugi strani je Aleks Cvetičanin čestital nekdanjim soigralcem: “Tekma je bila izredno napeta od prve do zadnje minute. Na koncu nam je kot že večkrat letos zmanjkalo nekaj športne sreče. Nahajamo se v težkem položaju, toda ne mislimo se predati.”

Plama pur : Portorož 81:72 (66:66) - po podaljšku

Dvorana OŠ A. Žnideršiča, gledalcev 450 sodnika: Novak (Hruševje) in Kosmač (Idrija); četrtine: 16:20, 23:12, 12:19, 15:15; podaljšek - 15:6. Plama pur: Miličević 5 (3:2), K. Derenčin 10, Sajevic 14 (2:2), Zalar 11 (4:3), R. Hreščak 17 (10:8), Srebovt 22 (4:2), Malečkar 2. Trener: Rok Dežman. Portorož: A. Cvetičanin 9, Cole 17 (6:3), Miklavčič 16 (4:0), Bahor 10 (3:2), Drenik 1 (2:1), Ž. Zagorac 14, Klepač 5. Trener: Predrag Mušicki. Os. napake: Plama 22, Portorož 23; prosti meti: Plama 23:17, Portorož 15:6; trojke: Plama 17:2 (Hreščak, Miličević), Portorož 32:8 (Miklavčič 4, Zagorac 2, Cvetičanin, Klepač po 1; skok: Plama 41, Portorož 36.


Najbolj brano