Vratnica ustavila preboj v Evropo

Rokometašice Mlinotesta je le nekaj sekund (in več sreče ter natančnosti) ločilo od napredovanja v tretji krog evropskega pokala EHF proti švedskemu Kristianstadu. Ajdovke so imele zadnji napad na tekmi za izenačenje izida na 20:20, kar bi zadoščalo, da bi Švedinje odšle sklonjenih glav.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA > Žoga odločitve je prišla v roke na levem krilu dobro postavljene Jane Krapež, ki je že premagala švedsko vratarko, a je njena žoga žal zadela vratnico, za popravni izpit pa ni bilo več časa.

Jana Krapež je nato objokana obsedela. Najprej sta jo tolažile sta nekdanja in sedanja reprezentantka Teja Ferfolja in Nuša Fegic, nepričakovano dobremu odporu Ajdovk pa je ploskala tudi polna dvorana.

Švedinje - polfinalistke pokala EHF pred dvema letoma - so se rešile za las. Za Ajdovke, ki na evropskem prizorišču niso prišle dlje kot do osmine finala, je tudi odličen odpor Švedinjam na dveh tekmah (26:26 in 19:20) uspeh.

Trener Mlinotesta Jan Žbogar si je ob nepričakovano ponujeni in na tesno izgubljeni priložnosti vzel kar nekaj minut časa za razmislek, po tem pa je stopil pred novinarske mikrofone: “Pokazalo se je, da bi Švedinje lahko preskočili. Obe tekmi sta se razpletali na nož - do zadnje žoge. Na takšnih tekmah vsaka napaka šteje dvojno. Ko prihajaš tako v tesne končnice, se razpleta kot met kovanca. Enkrat pade na eno stran, enkrat na drugo. Na prvi tekmi smo se izvlekli mi, na drugi pa Švedinje. Žal smo imeli sredi obeh polčasov obeh tekem preveč slabih minut, da bi lahko bolj mirno prihajali v zaključke tekme. Videli pa smo, da smo dobro telesno pripravljeni in borbeni in smo s tem ob koncu obeh tekem spravili Kristianstad v stisko. Ne glede na vse moram reči, da smo odigrali dve najboljši tekmi v tej sezoni. To kakovost in povečano povezanost ekipe moramo zdaj prenesti v državno prvenstvo. Že v torek in nato v soboto sta pred nami naslednji tekmi, kjer bo priložnost, da pokažemo, kaj smo se v kratki evropski sezoni naučili. “

Najboljše posameznice

V vrstah Mlinotesta je odlično branila vratarka Klara Hrovatič. Nizek rezultat priča o čvrsti obrambi. Napad je imel kar nekaj kriznih minut, v tem elementu igre pa so se s po štirimi zadetki najbolj izkazale Ana Abina, Teja Ferfolja in Nataša Janković Rustja. Tri je dosegla kapetanka Nuša Fegic, dva Sladjana Perazić, po enega pa Jana Krapež in Mirjeta Bytyqi.


Najbolj brano