Po poškodbi Hledeta mrk domačih

Rokometaši Ajdovščine so dobili tudi tretji drugoligaški derbi Vipavske doline z MRK Nova Gorica in so na poti vrnitve v prvo B ligo. Novogoričani z domačo mladino merijo v sredino.

Dimitrij Mičović (Ajdovščina)  je bil kar 12-krat prehiter za novogoriško obrambo. Foto: Igor Mušič
Dimitrij Mičović (Ajdovščina) je bil kar 12-krat prehiter za novogoriško obrambo. Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Sosedski derbi prvega kroga končnice druge lige ni prinesel presenečenja. Lestvica pač ne laže. Že po prvem delu drugoligaškega prvenstva so bili Ajdovci kot tretji za petami vodilnemu Kočevju in Dravi, Novogoričani pa predzadnji. Rokometaši Ajdovščine so tudi v soboto v Novi Gorici z novim trenerjem, sicer pa starim znancem ajdovskega rokometa, Mirkom Žvokljem, potrdili, da so boljši sosed. Pred skoraj polno dvorano so po trdem boju v prvem polčasu v drugem vendarle strli odpor mlajših, nižjih in lažjih Novogoričanov, ki jim ostane v uteho jesenska medsebojna pokalna zmaga.

Prvi polčas je bil prava lokalna rokometna poslastica z v glavnem doma vzgojenimi fanti v obeh ekipah. Menjave v vodstvu so se vrstile. Novogoričani so imeli s hitro in domiselno igro svoje zlate minute pred končnico prvega polčasa. Kapetan Miha Hlede je lepo delil žoge in zadeval, mrežo gostov pa sta tresla tudi domača mladca Filip Simčič in Jaka Pregelj.

Nova Gorica : Ajdovščina 23:30 (12:13)

Dvorana v športnem parku, gledalcev 200 sodnika Kavalar in Nahtigal.

Sedemmetrovke: Nova Gorica 3(0), Ajdovščina 4(3); izključitve - Nova Gorica 6 minut, Ajdovščina 4.

MRK Nova Gorica: Humar (9 obramb), Belingar (3), Simčič 7, Pregelj 4, Stantič 4, Hlede 3, Gorjan 2, Volk 1, Komel 1, Simčič 1, Vasić, Dugulin Trener: Andrej Pajntar.

Ajdovščina:Kastelic (15 obramb), Vodopivec (0), Mičović 12, Pinterič 6, Arifi 4, Pregelj 2, Štrancar 2, Vidic 1, Dragar 1, Svetik 1, Masilo 1, Trener: Mirko Žvokelj.

Po domačem vodstvu 10:8 so višji in močnejši Ajdovci strnili obrambo in Novogoričane minuto pred odmorom dohiteli. Hitri in natančni Dimitrij Mičović je goste popeljal v minimalno vodstv0, ki je obetalo še napet drugi polčas.

Uvodnih šest minut je - do izida 15:16 - napovedi potrdilo, potem pa se je v prerivanju za žogo motor Novogoričanov Miha Hlede nesrečno zapletel in si poškodoval gleženj. Z igrišča so ga morali odnesti, prave zamenjave zanj pa domači trener Andrej Pajntar ni imel. Domačini so v nadaljevanju ostali brez prave natančnosti in idej. Napačne podaje in zaletavanje v višji centralni blok Ajdovcev so v naslednjih minutah napovedali novogoriški potop, saj so se lahki goli tekmecev iz protinapadov, kjer je bil neustavljiv Mičović, kar vrstili. Pred zadnjo četrtino tekme je imela Ajdovščina že pet golov prednosti, znanja in moči za preobrat pa domačini niso premogli.


Najbolj brano