Po devetih letih

Koprski klub je organizacijo zaključnega turnirja najboljših osmih ekip državnega prvenstva U-17 kronal z naslovom državnega prvaka. Včeraj so kadeti Koša Primorske v velikem finalu premagali vrstnike kranjskega Triglava.

Zmagovalci:  Vojin Ivković,  Urban Hrovat,   Anže Prevodnik,   Gregor 
Glas,   Rok Nemanič, Gašper Malečkar,  Maks Mrgole, Luka Krmac,  
Boštjan Kozina, Martin Končar,  Marko Karan,  Deni Hodžić s 
trenerjem Mirom Alilovićem in sodelavci.  Foto: Tomaž Primožič/FPA
Zmagovalci: Vojin Ivković, Urban Hrovat, Anže Prevodnik, Gregor Glas, Rok Nemanič, Gašper Malečkar, Maks Mrgole, Luka Krmac, Boštjan Kozina, Martin Končar, Marko Karan, Deni Hodžić s trenerjem Mirom Alilovićem in sodelavci.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Koprski košarkarski podmladek je tako po devetih letih znova državni prvak v kadetski kategoriji, čeprav je ta naslov težje primerljiv s tistim leta 2009, ker gre za drugačne okoliščine in razširjeno košarkarsko zgodbo. Finalni tekmi so včeraj odigrali v dvorani Bonifika, Koš pa je Triglav A premagal s 83:76.

Tekma je bila precej izenačena. Koš je prepričljivo dobil tako četrtfinale s Slovanom (86:65) kot polfinale s Parklji (82:63). V finalu so pred 500 gledalci gostitelji vodili od začetka do konca. Odločilno prednost so si priigrali v tretji četrtini. Čeprav so Kranjčani grozili vse do konca tekme, so izbranci glavnega trenerja Mira Alilovića dvoboj mirno pripeljali do zaključka in se veselili zaslužene zmage.

Alilović, ki je pred začetkom sezone prevzel vodenje ekip mlajših starostnih kategorij ŠD Koš Primorska, se je z ekipo fantov do 19. leta prejšnji mesec prebil tudi do četrtega mesta na finalnem turnirju mladincev v Novem mestu. Podobna zasedba je na finalnem turnirju kadetov naredila še korak naprej.

V finalu je blestel najkoristnejši igralec (MVP) in najboljši strelec finalnega turnirja Gregor Glas, ki se je ustavil pri 31 točkah in osmih skokih. Rok Nemanič je v statistiko vpisal 21 točk. Oba sta bila, poleg Andreja Stavrova (Triglav A), Bineta Prepeliča (Sani Bistrica) in Maja Dušaniča (Slovan A), izbrana tudi v najboljšo peterko finalnega turnirja. “Iz srca čestitam fantom. Zagotovo pot do naslova državnega prvaka ni nikoli lahka, niti tokrat ni bila. Vsi vemo, koliko odrekanja in garanja je za njimi v vsej sezoni, prav tako so me morali poleti na pripravljalnem taboru v Tolminu spoznati in spoznati moj način dela. Naslov državnega prvaka je nagrada za celoletno delo. Fantje so resnično garali iz dneva v dan. Najbolj zadovoljen sem, ko vidim, kako so v tem času napredovali, ostalo, kot je na primer veselje ob osvojitvi naslova, pride kasneje,” je med drugim po finalu povedal Miro Alilović, ki je tudi vodja ekip mlajših starostnih kategorij ŠD Koš Primorska.

V tekmi za tretje mesto je Sani Bistrica premagala Slovan A z 86:77.


Najbolj brano