Peturna drama gostom iz Škofje Loke

V enem najpomembnejših obračunov rednega dela prvenstva je škofjeloška Trata po pravi drami slavila v Zabičah in ostala na vrhu superlige. Balinarji sežanske Skale so z zmago proti Aikea Anteni skočili na drugo mesto.

V Zabičah so številni gledalci uživali v dolgotrajnem in napetem 
obračunu. Foto: Simon Maljevac
V Zabičah so številni gledalci uživali v dolgotrajnem in napetem obračunu. Foto: Simon Maljevac

Niti rekordne količine padavin v zgornjem toku reke Reke niso preprečile pravega balinarskega spektakla v dvorani Mlaka v Zabičah. Številni gledalci so kar pet ur uživali v napetem derbiju, ki se je z odločilno zadnjo kroglo razpletel v korist gostov. Že uvodni obračun najboljših posameznikov superlige Igorja Širclja in Uroša Veharja v igri v krog je napovedal, da bodo o zmagovalcu odločale malenkosti, saj je izkušeni Škofjeločan z zadnjo zadeto kroglo prinesel uvodno prednost Trati. Branilci naslova so izkoristili začetni zagon in povedli z 8:2, a so se Zabiče ob bučni podpori s tribun po zmagah Dinka Beakovića v natančnem zbijanju ter bratov Šircelj v štafeti približale na 8:10. Končnica dvoboja je prinesla predstavo za balinarske sladokusce.

Domačini so bili še dobrih deset minut pred koncem dvoboja v igri za zmago. Po gladki zmagi v igri dvojic v krog in trojki so povedli z 12:10, v preostalih dveh obračunih pa je šlo na nož do konca. Igor Šircelj je v igri posameznikov proti Urošu Veharju zapravil dve krogli za zmago, tako da je o končnem zmagovalcu odločala igra dvojic. Junak gostujoče zasedbe je bil Tadej Premru, ki je v predzadnjem obratu zadel balina, nato pa približal zadnjo kroglo in s tem branilcem naslova prinesel zlata vredni točki. “Vedeli smo, da nas čaka zelo napeta tekma. Obe ekipi sta se borili za zmago do konca. Odločile so naše izkušnje in večja mera koncentracije v odločilnih trenutkih. Navijači so nas bodrili v trenutkih, ko je bilo najtežje. Zmaga v Zabičah je zagotovo najslajša v tej sezoni,” je dogajanje pokomentiral Premru. Na drugi strani se je David Šircelj zavedal, da je njegovo moštvo s porazom bržkone ostalo brez možnosti, da bi gostilo zaključni turnir za naslov prvaka: “Na koncu je odločala ena krogla. Škofjeločani so si z dobrim bližanjem odprli pot do zmage. Zapravili smo lepo priložnost, a nikakor ne nameravamo izobesiti bele zastave. V končnici prvenstva bomo naredili vse, da jim vrnemo milo za drago.” Na preostalih treh sobotnih dvobojih ni bilo presenečenj. Sežanci so si ob odlični predstavi celotne ekipe zmago proti Portorožanom zagotovili že na polovici tekme in se ponovno zavihteli na drugo mesto. Kobjeglavski Agrochem Hrast je v Pivki pričakovano nadigral Košano, medtem ko so bili Postojnčani brez možnosti proti Krimu.

Zabiče : Trata 12:14

Trojka - Šestan, Moličnik, Fabec : Kokelj, Mlinar, Sofronievski 11:7; dvojica - Boštjančič, Možina : Premru, Progar 1:13; posamezno - Beaković : Tomše 5:10; krog - I. Šircelj : Vehar 22:23; hitrostno zbijanje - Moličnik : Vujanović 32:36, D. Šircelj : Kokelj 38:23; natančno zbijanje - Možina : Vehar 10:16, Beaković : Premru 23:16; štafeta - I. Šircelj, D. Šircelj : Kokelj, Vujanović 47:35; trojka - Boštjančič, Beaković, Šestan : Vujanović, Tomše, Progar 13:5; dvojica - Možina, Moličnik : Sofronievski, Premru 6:7; dvojica v krog - D. Šircelj, Fabec : Midžan, Mlinar 32:23; posamezno - I. Šircelj : Vehar 10:11.


Najbolj brano