Pestro na tržnici in tudi na igrišču

V Ajdovščini sicer nočejo na glas govoriti o lovu na prvo mesto in napredovanju v drugo ligo, a je jasno, da so v Primorju poleti sestavili konkurenčno zasedbo, ki bi lahko krojila vrh razširjene tretje SNL zahod.

Nogometaše ajdovskega Primorja (v rdeče-črnih dresih) za uvod v 
novo sezono tretje SNL zahod čaka sosedski obračun z Vipavci. Foto: Primož Brecelj
Nogometaše ajdovskega Primorja (v rdeče-črnih dresih) za uvod v novo sezono tretje SNL zahod čaka sosedski obračun z Vipavci. Foto: Primož Brecelj

AJDOVŠČINA > V mestu burje se niso zaustavili pri igralskih in trenerskih rošadah, ki so jih opravili zadnjo zimo. Tudi na poletni tržnici so bili namreč zelo dejavni. Seveda nogometni rezultat ni enostaven seštevek posamičnih vrednosti igralcev oziroma njihovih preteklih zaslug. Tega se dobro zaveda tudi Andrej Komac, čigar prihod na ajdovsko klop je bil eden od sprožilcev male nogometne revolucije v Ajdovščini in s tem obuditve upov po vrnitvi starih dobrih časov rdeče-črne zasedbe, v katerih je na igrišču dejavno sodeloval tudi aktualni trener Primorja.

Ajdovski nogomet se je moral v preteklem desetletju tudi v nižjeligaških tekmovanjih soočiti z nihajočo krivuljo tekmovalnih ambicij, ki so včasih presegale stvarne možnosti. Nova sezona bo že pokazala, ali je napočil čas za dolgoročno in vzdržno rast. Sodeč po sestavi članske ekipe bi lahko imelo Primorje vidno vlogo v novem prvenstvu in bi prebudilo tudi zanimanje nogometnih privržencev iz Vipavske doline. Za (drugoligaško) ogrevanje na ajdovskem stadionu medtem že skrbi Gorica. Prav zanimivo bo videti, kateri derbi bo privabil več gledalcev. Pretekli konec tedna sta se v obračunu druge SNL soočila Gorica in Koper, v soboto pa bosta v sosedskem dvoboju Primorje in Fama Vipava odprla novo sezono tretje SNL zahod.

Dogajanje na tretjeligaških zelenicah je zaradi tekmovalnega preoblikovanja, a tudi zavoljo zgoščenega prometa v poletnem prestopnem roku nepredvidljivo. Novosti ni manjkalo niti v ajdovskem prvoligašu. Kot zadnji se je ekipi po odhodu Patrika Tribušona v zamejstvo pridružil vsestranski ofenzivni nogometaš Nik Plavšič, ki se je pred leti preizkusil tudi v Ankaranu. Haris Dedić je prvoligaške izkušnje nabiral v Kopru in predvsem velenjskem Rudarju, najbolj koristen pa naj bi bil v vlogi desnega bočnega branilca. Na drugi strani igrišča bo razširil konkurenco Jaka Kuraj, ki bo tako v Primorju združil moči z bratom Anžetom Kurajem. V Ajdovščino sta prišla tudi branilec Luka Tragin in vsestranski Tilen Nagode, ki sta nazadnje igrala v Biljah. Oba sta svojevrstna povratnika.

Na seznamu novincev je še en obrambni nogometaš Andrej Lukač, ki je nazadnje branil barve dekanskega Jadrana. Zanimivo bo videti, kaj lahko ob prvem srečanju s članskim nogometom ponudita Matic Zavnik, ki je mladinski staž zaključil pri Gorici in up domače šole Uroš Đurić. Za Komca je ravno tako pomembno spoznanje, da je zadržal veliko večino nosilcev igre iz spomladanskega dela pretekle sezone. Tudi Amela Džuzdanoviča, ki je dres Primorja nazadnje nosil kot posojeni igralec Gorice.

“Poleti smo si želeli kakovostno nadgraditi ekipo, ki je sklenila preteklo sezono. Menim, da nam je dobro uspelo, kar so pokazali že pripravljalni dvoboji. Bitka za točke sicer prinaša nepredvidljivo zgodbo, v kateri bo sleherna tekma po svoje zahtevna. Tudi zato se držim načela postopnosti. Prizadevali si bomo povezati rdečo nit iz pretekle pomladi ter združiti igrivost z rezultati, ki na koncu štejejo,” je povedal Komac.


Najbolj brano