Peščeni kralj Nadal na prestolu

Rafael Nadal še naprej piše teniško zgodovino, vprašanje pa je, ali je bila 14. zmaga na odprtem prvenstvu v Francije in skupno 22. naslov za veliki slam tudi zadnje poglavje v debeli knjigi uspehov Španca, ki je pred dnevi dopolnil 36 let.

Rafael Nadal  si je danes priigral lepo darilo za rojstni dan. Foto: Profimedia
Rafael Nadal si je danes priigral lepo darilo za rojstni dan. Foto: Profimedia

PARIZ > Danes si je priigral lepo darilo za rojstni dan, res pa je, da je imel v finalu Rolanda Garrosa, v katerem je po dveh urah in dvajsetih minutah s 6:3, 6:3 in 6:0 ugnal Norvežana Casperja Ruuda, peščeni kralj še najlažje delo v celotnem drugem tednu pariškega turnirja.

V osmini finala je potreboval pet nizov, da je izločil Kanadčana Felixa Auger-Aliassima. Z branilcem naslova, Srbom Novakom Đokovićem, je opravil v štirih nizih, a tudi šele po štirih urah, le uro manj je prebil na igrišču v polfinalnem obračunu proti nesrečnemu Alexandru Zverevu, pa čeprav zaradi hude poškodbe Nemca tekmeca nista dokončala niti drugega niza. Z enosmernim finalom je postregel tudi zaključni obračun posameznic.

Prva igralka sveta Poljakinja Iga Swiatek je s 6:1 in 6:3 premagala 18. nosilko Američanko Coco Gauff in po letu 2020 še drugič osvojila pariški turnir.


Najbolj brano