Peš in z jadralnimi padali od Ajdovščine do Kranjske Gore

Na Lavričevem trgu v Ajdovščini se je zjutraj začela zanimiva ekstremna preizkušnja po vzoru tekmovanja X Alps, ki potekajo v alpskih državah oziroma Dolomiten mann v sosednji Italiji. Gre za kombinacijo hoje ali teka in letenja z jadralnimi padali od štartne do ciljne točke.

Na obratno točko pri spomeniku Edvardu Rusjanu v središču Nove 
Gorice je kot prvi pritekel Lenart Oblak. Foto: Nace Novak
Na obratno točko pri spomeniku Edvardu Rusjanu v središču Nove Gorice je kot prvi pritekel Lenart Oblak. Foto: Nace Novak

AJDOVŠČINA > Prvega slovenskega tekmovanja X Slovenia v organizaciji Društva jadralnih padalcev Kovk Ajdovščina se udeležuje 18 tekmovalcev. Po jutranjem štartu v Ajdovščini so se povzpeli na Čaven, od tam poleteli do Ajševice. Z Ajševice so prišli na obratno točko pri spomeniku Edvardu Rusjanu v središču Nove Gorice. Tja je kot prvi, kmalu po 12. uri, pritekel Lenart Oblak, ki je kot biatlonec leta 2018 zastopal Slovenijo na zimskih Olimpijskih igrah.

Po minutki, dveh, podpisu na kontrolni točki in nekaj požirkih vode ga je skozi središče mesta že odneslo naprej proti Sabotinu. Tudi vse tekmovalce, ki so mu sledili, je čakal polet s Sabotina proti Kobaridu, naslednji točki na poti, kamor naj bi prišli peš ali s padalom. V Kobaridu čaka tekmovalce vzpon na enega od bližnjih hribov in polet do obratne točke na Bledu, z Bleda potem do obratne točke na Golniku, od tam pa do cilja v Kranjski Gori, kjer naj bi se tekmovanje zaključilo v soboto, saj ponoči ni dovoljeno ne teči ne leteti.


Najbolj brano