Parisu kombinacijski smuk, Kosi 17.

Italijan Dominik Paris si je na svetovnem prvenstvu v Areju prismučal najboljše izhodišče po polovici alpske kombinacije. Na smuku je bil za tri stotinke hitrejši od Američana Ryana Cochrana-Seigleja in za 38 stotink od Norvežana Aleksandra Aamodta Kildeja. Med slovensko četverico je bil najboljši Klemen Kosi (+1,03), ki je na 17. mestu.

Klemen Kosi
Klemen Kosi 

ARE > Na slalomu bosta nastopila še Boštjan Kline, ki je po smuku 26. in zaostaja 1,59 sekunde, ter Štefan Hadalin, ki je po polovici tekme na 30. mestu z zaostankom 1,88 sekunde.

Miha Hrobat je z veliko napako med smukaško vožnjo za najhitrejšim zaostal 2,05 sekunde ter končal kot 34. med 53, ki so opravili smuk.

Favoriti za najvišja mesta so smuk končali drug za drugim. Avstrijec Marco Schwarz je 21. (+1,25), Francoz Victor Muffat-Jeandet 23. (+1,49), njegov rojak Alexis Pinturault pa 24. (+1,52).

Kombinacijski slalom se bo začel ob 15.30.

Prireditelji SP so imeli tudi danes težave z vremenom. Smuk se je tako začel z rezervnega starta, prvi tekmovalec pa se je po progi spustil eno uro kasneje, kot je bilo prvotno predvideno.


Najbolj brano