Otroci so odbojko igrali z vzorniki

Pretekli teden je Nova Gorica gostila prvi odbojkarski kamp Dejana Vinčića, ki ga je slovenski reprezentant izpeljal v navezi z domačo odbojkarsko funkcionarko Ines Vidič. Udeleženci so lahko pobliže spoznali tudi odbojkarske vzornike in vzornice.

Udeleženci odbojkarskega kampa Dejana Vinčića. Foto: Mateja Pelikan
Udeleženci odbojkarskega kampa Dejana Vinčića. Foto: Mateja Pelikan

NOVA GORICA > Dejan Vinčić, ki si je ustvaril dom v Novi Gorici, je bil v zadnjih letih eden od nosilcev uspehov odbojkarske reprezentance, tudi lanskega srebrnega odličja na evropskem prvenstvu. Na pobudo Ines Vidič je dozorela zamisel o kampu, na katerem se je zbralo 50 otrok iz vse Slovenije. “V teh neobičajnih časih smo želeli otrokom in njihovim staršem ponuditi nekaj posebnega. Odbojka mi je dala vse v življenju, zato si želim prenesti del svojega znanja in bogatih življenjskih izkušenj tudi na otroke,” je povedal Vinčić.

Mlajši udeleženci so se na kampu prvič srečali z odbojkarskimi elementi, starejši pa so izpopolnjevali tehniko in igro. Vinčić je s trenerskimi kolegi, tudi Zoranom Jerončičem in Majdo Čičić, izvajal treninge na površinah Javnega zavoda za šport, večino časa v dvorani in na zunanjem odbojkarskem igrišču športnega parka. Kamp so dnevno obiskovali Vinčićevi reprezentančni kolegi in kolegice, ki so sodelovali tako na treningih kot ostalih aktivnostih. Otroci so tako imeli priložnost spoznati Mitjo Gasparinija, Janija Kovačiča, Tineta Urnauta, Jana Klobučarja, Evo Mori, Roka Možiča in Tino Grudino, ki so dali kampu prav posebno razsežnost.

Tudi sicer so otroci ob odbojkarskih treningih lahko združili prijetno s koristnim. Zabavnih, družabnih in tudi poučnih dejavnosti ni manjkalo. Po besedah Dejana Vinčića in Ines Vidič naj bi kamp ob nadaljnji podpori pokroviteljev in Mestne občine Nova Gorica postal tradicionalen.


Najbolj brano