Osvojili točko in izgubili “Bongija”

Nogometaši sežanskega Tabora so v soboto na domačem stadionu proti ljubljanskemu Bravu osvojili točko, ki ji ne smejo gledati v zobe, saj so skoraj celoten drugi polčas neupravičeno igrali z igralcem manj.

Louis Marie Rodrigue Bongongui je po tekmi končal na rokah 
soigralcev ob nepričakovanem slovesu od Tabora, saj je konec 
tedna dobil mamljivo ponudbo iz Izraela, kamor odhaja danes. Foto: Matej Glavina
Louis Marie Rodrigue Bongongui je po tekmi končal na rokah soigralcev ob nepričakovanem slovesu od Tabora, saj je konec tedna dobil mamljivo ponudbo iz Izraela, kamor odhaja danes. Foto: Matej Glavina

SEŽANA > Tribune sežanskega stadiona Rajka Štolfe so ob omilitvi ukrepov v soboto popoldne končno oživele, a obiskovalci tekme med Taborom in Bravom niso imeli ravno veliko priložnosti za uživanje v atraktivnih akcijah. Za prvo izmed njih je bil v 18. minuti zaslužen Rodrigue Bongongui, ki se je v poslovil od Sežane, saj se seli k izraelskemu prvoligašu Hapoelu Haderi. Eksplozivni Kamerunec, ki je na Krasu pustil poemben pečat, se je z značilnim obratom otresel gostujočih branilcev in z 18. metrov poskusil z volejem, ki ga je gostujoči vratar Igor Vekić komajda ukrotil. Slednji je imel v naslednjih minutah precej dela, toda domača napadalna vrsta, ki je bila že v tretji minuti osiromašena za poškodovanega Dina Stančiča, se ni izkazala z realizacijo. Na drugi strani je David Šugić v 28. minuti pobiral žogo iz lastne mreže, vendar je sodniška trojka akcijo Mustafe Nukića prekinila zaradi prepovedanega položaja napadalca Brava.

CB Tabor Sežana : Bravo 0:0

Stadion Rajka Štolfe, gledalcev 300 sodniki Borošak (Spodnji Duplek) 5,5. Cherrybox Tabor Sežana: Šugić 7, Ristić 6,5, Azinović 7,5, Nemanič 6,5, Krivičić 6, Zebić 5,5, Mihaljević 6,5, Kouao 7, M. Babić 6 (od 88. Vukelić-), Bongongui 6,5 (od 88. Sever-), Stančič- (od 3. Stevanović 6, od 57. Doukoure 6). Trener: Mauro Camoranesi. Bravo: Vekić 6,5, Klemenčič 6 (od 40. Ihbeisheh 6), Drkušić 7, Brekalo 6, Trontelj (od 81. Ogrinec 5,5), Agboyi 6, Primc 6, A. Matko 6,5 (od 81. Abdurahimi 5,5), Kirm 6 (od 45. Spanring 6), Nukić 6, Baturina 5,5. Trener: Dejan Grabić. Rumeni kartoni: Ristić, Zebić, Kouao; Klemenčič, Primc, Baturina; rdeč karton: Zebić (49, 2xR).

V pravi poletni vročini sta moštvi prvi polčas zaključili v lagodnejšem tempu. Ljubljančani so bili zgolj bleda senca moštva, ki se je v Stožicah poigravalo z Olimpijo in nato premagalo še Muro, Tabor pa ob terenski premoči ni našel pravega navdiha za potezo več, s katero bi presenetili goste iz prestolnice.

Že kmalu po vrnitvi iz slačilnice je domači rezervist Stefan Stevanović žogo iz dobrih treh metrov poslal visoko iznad gostujočih vrat. V 49. minuti je na sceno stopil neprepričljivi glavni sodnik Alen Borošak in Maria Zebića poslal v slačilnico zaradi drugega rumenega kartona, ki je bil povsem za lase privlečen, kar je dodobra porušilo načrte češnjic. Po uri igre se je izkazal Šugić, ki je ob poskusu Aljoše Matka z glavo okroglo usnje preusmeril v prečnik, kar je bila ob številnih prekinitvah še zadnja resna priložnost številčno močnejših gostov.

“Bravo trenutno igra morda celo najboljši nogomet v Sloveniji in ob igralcu manj smo se proti njim zelo dobro držali. V zaključku tekme nam niso resneje zapretili,” je pojasnil steber domače obrambe Antonio Azinović, ki je bil s soigralci celo blizu vsem trem točkam, saj je Denis Kouao v 80. minuti s strelom iz razdalje zadel vratnico. “V končnici smo bili premalo odločni. Premalo smo si upali. Morali bi več streljati in poskušati preko bočnih položajev. Na koncu smo zadovoljni s točko,” je po koncu tekme razmišljal trener Brava, Dejan Grabič.

Z remijem ima sežanska ekipa tri točke prednosti proti Triglavu, že v petek pa jo čaka izredno pomembno gostovanje v boju za odrešilno osmo mesto pri Domžalah.


Najbolj brano