Oplast ni uspel ujeti Zajca

V prvi državni ligi dvoranskega nogometa sta bila za Primorce osrednja dogodka derbi četrtfinala v Kobaridu in kvalifikacije za vstop v elito v Ajdovščini. Škofijski Bronx je po zmagi nad Oplastom v Kobaridu le še korak od polfinala, ajdovski Kix pa bo imel popravni izpit v Sevnici.

Sodnika sta imela veliko dela. Med drugim se je zaiskrilo med 
gostom Benjaminom Tušarjem (drži ga levi sodnik) in domačinom 
Nejcem Kovačičem (v črni majici), ki je po drugem rumenem 
kartonu moral pod tuš. Foto: Igor Mušič
Sodnika sta imela veliko dela. Med drugim se je zaiskrilo med gostom Benjaminom Tušarjem (drži ga levi sodnik) in domačinom Nejcem Kovačičem (v črni majici), ki je po drugem rumenem kartonu moral pod tuš. Foto: Igor Mušič

Med prvoligaško osmerico sta minuli konec tedna počivala vodilna po rednem delu tekmovanja, Dobovec in Siliko, ki sta neposredno uvrščena v polfinale. Naslednji štirje ligaši so igrali četrtfinale. Ljutomerski Meteorplast je proti Dobrepolju upravičil vlogo favorita, Oplastu pa tega v domači kobariški dvorani proti Bronxu ni uspelo. Igrajo na dve zmagi. V kvalifikacijah za prvo ligo ajdovski Kix že zaostaja za Sevnico in ima na voljo le še povratno tekmo.

V Kobaridu 200 bučnih Oplastovih navijačev ni uspelo spodbuditi svojih nogometašev k večji učinkovitosti. Borbenosti na obeh straneh ni manjkalo, saj je glavnemu sodniku Alešu Močniku Periću po podelitvah 12 rumenih in rdečega kartona (izključen je bil edini domači strelec Nejc Kovačič) skoraj zmanjkalo papirja. Dogajalo se je veliko - marsikaj je sodniškim očem ušlo. Nekajkrat se je med igralci in sodnikoma zaiskrilo, a je bila delitev kazni kar uravnotežena. Sedem kartonov so prejeli gostje.

Boj za prostor in posest žoge je bil neusmiljen. Ekipi sta pokazali veliko izenačenost, takšno kot na lestvici, ko je Oplast po rednem delu na četrtem mestu zasedel položaj pred Bronxom le zaradi boljšega razmerja v zadetkih na medsebojnih tekmah. Razliko je naredilo nekaj trenutkov nepozornosti domačih in realizatorske sposobnosti Škofjotov, na čelu z dvakratnim strelcem Nikom Zajcem. Istrani so tako prvič v tej sezoni zmagali v Kobaridu. Odsotnost Žige Kneževića Mraka se gostom ni poznala. Bronx si tako lahko že v petek v koprski Areni Bonifika priigra polfinaln0 vstopnico - tako kot pred dvema letoma. Oplast je ob zaostanku z 1:4 v težkem položaju. Po disciplinirani igri v prvem polčasu so Kobaridci tik pred odmorom pozabili na iznajdljivega Zajca. V drugem polčasu so fantje iz Posočja potisnili tekmeca pred njegov gol, a so pri tem nekajkrat preveč tvegano podajali, prestrežene žoge pa je Bronx znal unovčiti. Aleksandar Stanić je najprej iz protinapada lepo zadel od daleč, po tem pa sta Davor Stanišić in Nik Zajc izkoristila prestreženi žogi in praznino pred golom Oplasta, ki je nastala zaradi igranja Kobaridcev z vratarjem v polju. Domačin Nejc Kovačič je uspel poraz le ublažiti.

Na kvalifikacijski tekmi v ajdovskih Policah je bilo na tribunah najbolj živahno, a niti vzdušje ob 250 navijačih Kixu ni pomagalo premostiti kakovostne razlike med drugo ekipo druge lige in Sevnico, predzadnjo ekipo prve lige. Ajdovci tekmecu z goli Tjaša Milaniča, Marka Birse in Amela Džuzdanovića niso dovolili, da bi se odlepil. Še tri minute pred koncem tekme je bil izid 3:4, po tem pa so si Sevničani z večjim številom kakovostno izenačenih igralcev ustvarili niz čistih priložnosti in dosegli še štiri zadetke. Po zaostanku 4:8 je možnost, da bi se Primorci v petek na povratni tekmi v Sevnici izvlekli, le teoretična. IM, STA


Najbolj brano