Slovenski hokejisti za četrtfinale OI proti Norveški

Slovenska hokejska reprezentanca, ki je predtekmovanje na olimpijskih igrah končala na drugem mestu skupine B, se bo v kvalifikacijski tekmi za uvrstitev v četrtfinale pomerila z Norveško. Dvoboj bo v torek ob 16.40 po korejskem času oziroma 8.40 po slovenskem času.

 Foto: STA
Foto: STA

PJONGČANG > Po porazu Norveške z Nemčijo (1:2) je bilo že popoldne bolj ali manj jasno, da bodo Skandinavci slovenski tekmec, na dokončno potrditev pa je bilo potrebno počakati do večera. Po pričakovani zmagi Kanade nad Južno Korejo s 4:0 so vse ekipe, ki morajo v kvalifikacije, dobile številke glede na dosežke v predtekmovanju.

Slovenija je končala kot šesta (za tremi prvimi v skupinah Češko, rusko olimpijsko selekcijo in Švedsko ter najboljšo drugouvrščeno Kanado). Sistem tekmovanja predvideva kvalifikacijske pare 5-12, 6-11, 7-10 in 8-9 glede na dosežke v predtekmovanju.

Peta Finska se bo tako pomerila z zadnjo Južno Korejo, Slovenija s predzadnjo Norveško, sedma Švica z Nemčijo, spet pa se bosta srečali znanki iz slovenske skupine ZDA in Slovaška.

Vse kvalifikacijske tekme bodo v torek, če ne bo sprememb pri urniku, pa bo Slovenija igrala drugo tekmo dneva v večji olimpijski dvorani Gangneung.

- kvalifikacijske tekme za četrtfinale OI:

04.10 ZDA - Slovaška

08.40 Slovenija - Norveška

13.10 Finska - Južna Koreja

13.10 Švica - Nemčija


Najbolj brano