Ruski igralec curlinga naj bi padel na dveh zaporednih dopinških testih

Ruski igralec curlinga Aleksandr Krušelnicki, proti kateremu je Mednarodno športno razsodišče (Cas) zaradi domnevne zlorabe nedovoljenih poživil uvedlo preiskavo, naj bi v dveh dneh padel na dveh dopinških testih. Krušelnicki naj bi bil sicer v Pjongčangu pozitiven na meldonij.

Fotografija je simbolčna. Foto: CHRIS HELGREN
Fotografija je simbolčna. Foto: CHRIS HELGREN

PJONGČANG > Krušelnicki je na olimpijskih igrah v Južni Koreji s soprogo Anastazijo Brizgalovo osvojil bronasto kolajno v tekmovanju mešanih ekip.

Mednarodno športno razsodišče (Cas) je v ponedeljek sporočilo, da je proti Krušelnickemu zaradi padca na doping testu uvedlo preiskavo, hkrati pa je bil suspendiran z olimpijskih iger. Cas sicer ob napovedi preiskave ni omenjal dveh testov, niti ni razkril, za katero prepovedano substanco gre.

Vir, ki je z zadevo seznanjen, je medtem potrdil, da je bil ruski športnik dejansko testiran dvakrat v dveh dneh. Pozitiven naj bi bil na meldonij, ki je sicer na seznamu prepovedanih poživil od 1. januarja. Neimenovan vir je še pojasnil, da gre za redek primer, ko so športniki testirani dvakrat v nekaj dneh, a Cas takšne zadeve obravnava kot en prekršek.

Potem ko sta bila pozitivna testa A in B, bo Mednarodno športno razsodišče odločalo, ali je prišlo do zlorabe in kakšne so možne sankcije za Krušelnickega. Datum zaslišanja še ni znan.


Najbolj brano