Olimpijska zmagovalka Ledecka nič več v senci očeta, rockovskega zvezdnika

Po presenetljivi zmagi na olimpijskem superveleslalomu so vsi žarometi usmerjeni v vsestransko češko športnico na snegu Ester Ledecka. A 22-letnica sploh ni najslavnejša članica svoje družine. To je njen oče - rockovski zvezdnik in skladatelj Janek Ledecky.

Ester Ledecka Foto: Wikipedia/Stefan Brending
Ester Ledecka Foto: Wikipedia/Stefan Brending

PJONGČANG > Ester Ledecky je prepričan, da bodo zdaj vsi Čehi poznali tudi njegovo hčer. “Postala bo ljubljenka čeških navijačev,” je po presenetljivi zmagi dejal ponosni oče.

“Ni besed, s katerimi bi opisal, kako ponosen sem. Neverjetno je in zasluži si, ker je tako poštena in predana športu. Obožuje ga, je super dekle, super oseba,” je dejal Ledecky.

Njegovo rockovsko opero, ki temelji na Shakespearovem Hamletu, si je po svetu ogledalo več kot milijon ljudi. Zdaj razmišlja, da napisal skladbo o olimpijskih dogodivščinah svoje hčere.

“Jaz sem umetnik, športne gene pa ima po dedku po materini strani, Janu Klapaču, ki je bil slavni hokejist,” je pojasnil Ledecky. “Z ženo sva le poskušala omogočiti otrokoma, da najdeta svoj način življenja, ki je zanimiv zanju,” je dodal.

Esterin brat Jonas je kot mladinec prav tako tekmoval za češko reprezentanco v deskanju na snegu, nato pa se je posvetil umetnosti in je zdaj znan ilustrator in slikar.

“Najprej je imelo smučanje prednost pred deskanjem na snegu. Smučati je začela pri dveh letih, pri šestih pa je začela deskati,” je povedal Ledecky. “Njej brat Jonas je zanjo oblikoval poseben smučarski in deskarski dres ter ustvaril alter ego superjunakinje. Brat ustvarja drese, sestra zmaguje na tekmah, jaz pa pišem pesmi,” se je pošalil.


Najbolj brano