Norvežankam zlato v štafeti, Slovenke osme

Norveška ženska štafeta je zmagovalka tekme v smučarskem teku na 4x5 kilometrov na olimpijskih igrah v Pyeongchangu. Drugo mesto so osvojile Švedinje, tretje pa so bile članice olimpijske ekipe Rusije. Slovenska ekipa v postavi Anamarija Lampič, Katja Višnar, Alenka Čebašek in Vesna Fabjan je osvojila osmo mesto.

 Foto: STA
Foto: STA

PJONGČANG > Slovenke so dobro odprle tekmo, saj je Anamarija Lampič po prvi predaji in klasičnem teku pet kilometrov z zgolj štirimi sekundami zaostanka pretekla kot druga, nato je Katja Višnar v klasiki z minuto zaostanka padla na sedmo mesto, Alenka Čebašek je z minuto in desetimi sekundami prav tako predala kot sedma, Vesna Fabjan pa je do konca zaostala še nekaj več kot minuto, skupaj 2:31 in osvojila osmo mesto.

Norvežanka Marit Bjoerslogen je v zadnji predaji le strla odpor tekmic, v zaključnih metrih tudi najtesnejših konkurentk Švedinj in tako prišla že do 13 kolajne na olimpijskih igrah ter se na vrhu prejemnikov z največ olimpijskimi kolajnami na zimskih igrah izenačila z legendarnim Olejem Einarjem Bjoerndalnom.


Najbolj brano