Leman olimpijski prvak v smučarskem krosu, Flisar sedmi

Kanadski smučar prostega sloga Brady Leman je novi olimpijski prvak v smučarskem krosu. Na tekmi v olimpijskem parku Phoenix v Pjongčangu je srebro osvojil Švicar Marc Bischofberger, bron pa ruski olimpijski športnik Sergej Ridzik. Slovenski smučar Filip Flisar je zasedel sedmo mesto.

Filip Flisar je pristal na sedmem mestu. Foto: STA
Filip Flisar je pristal na sedmem mestu. Foto: STA

PJONGČANG - Znova atraktivno tekmo smučarskih krosistov je v Pyeongchangu dobil 31-letni Kanadčan Brady Leman. Ta je sicer slabše startal, a nato izkoristil padec Ridzika in rojaka Kevina Druryja, prišel v ospredje in vodstva ni več izpustil iz rok. Za Lemana je to prvo odličje z največjih tekmovanj, čeprav je leta 2010 in 2016 že blestel na igrah X-games.

Tekma je postregla s kar precej padci, tri smučarje so morali zaradi trdih pristankov, potem ko jih je na skokih katapultiralo visoko v zrak, v dolino prepeljati z akiji in motornimi sanmi. Pomemben je bil startni moment, saj so si tekmovalci po skoku iz startne hišice pridobili pomembno hitrost, ki so jo morali nato že čez prve grbine zadržati in si pri tem pomagati še z odrivanjem na palice.

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je zasedel končno sedmo mesto. Čeprav je po osmem mestu v Vancouvru 2010 in šestem v Sočiju 2014 odkrito napadal kolajno, se Mariborčanu ni izšlo. Po petem mestu v kvalifikacijah, zmagi v osmini finala in drugem mestu v četrtfinalu, je moral v polfinalu med drugim priznati premoč tudi kasnejšemu olimpijskemu prvaku Lemanu.

V malem finalu je svetovni prvak iz Kreischberga 2015 lovil uvrstitev med petim in osmim mestom, po vnovični napaki na drugi kombinaciji skokov, kjer je tako kot že v polfinalu izgubil nekaj hitrosti, je zasedel tretje mesto v skupini za Švicarjem Arminom Niedererjem in Francozom Arnaudom Bovolento ter olimpijsko preizkušnjo končal na skupno sedmem mestu.


Najbolj brano