Jeglič mora v 24 urah zapustiti olimpijsko vas, o primeru šele po igrah

Po tekmi med Slovenijo in Norveško je odziv na današnji dopinški primer hokejista Slovenije Žige Jegliča podal tudi pristojni urad protidopinške komisije pri športnem razsodišču Cas (CAS ADD). Kot so sporočili pri CAS ADD, mora Jeglič zapustiti olimpijsko vas, njegov primer pa bodo obravnavali po igrah.

Žiga Jeglič Foto: Hokejska zveza Slovenije
Žiga Jeglič Foto: Hokejska zveza Slovenije

PJONGČANG > Slovenski hokejist Žiga Jeglič je bil med olimpijskimi igrami v Pjongčangu pozitiven na dopinškem testu. Zaradi pozitivnega testa Jeglič danes ni igral na odločilni tekmi za četrtfinale proti Norveški, ki jo je Slovenija po podaljšku izgubila z 1:2, po njej pa je CAS ADD podal uradno izjavo.

Kot so zapisali, so po sodelovanju vseh vpletenih strani (Mok, igralec in OKS) sprejeli odločitev, da je športnik do konca iger suspendiran in da ne sme biti več udeleženec iger.

To pomeni, da mora Jeglič v 24 urah tudi zapustiti olimpijsko vas, postopek proti njemu, pri CAS ADD so poudarili, da je igralec sprejel dopinško kršitev, pa se bo nadaljeval po končanih igrah.

OKS je tudi sodeloval pri tem uradnem pojasnilu, v katerem so v angleščini ponovili kratko izjavo za javnost, ki so jo slovenskim medijem posredovali že pred tekmo. Prav tako je bila na uradnem dokumentu o primeru tudi izjava Žige Jegliča, prevedena v angleščino.

Kot je po tekmi pojasnil tiskovni predstavnik slovenske olimpijske reprezentance Brane Dmitrović, bo Jeglič v 24 urah zapustil olimpijsko vas, zdaj iščejo nadomestno namestitev zanj, potem pa bo čim prej odpotoval v domovino.

Jeglič se, razen sporočila za javnost, ki ga je po dogovoru z OKS že posredoval, ne sme odzvati oziroma govoriti o dogodku, dokler poteka preiskava. O tem, kako sta odločitev o njegovi odsotnosti in razlog zanjo vplivala na soigralce v ekipi, pa sta po tekmi z Norveško povedala Marcel Rodman in kapetan Jan Muršak.

"To z Jegličem nas je vse presenetilo. Zvedeli smo, ko smo prišli v garderobo, ko so nas posedli in nam povedali. Šele dve uri pred tekmo smo izvedeli, zakaj ga ni. Ni pa to izgovor. Zanesljivo je vplivalo na nas v trenutku, ko smo izvedeli. Namesto priprave na tekmo se je začelo ugibanje, če kdo sploh ve, kaj se je zgodilo. Ko se tekma začne, pa na to pozabiš. A smo si rekli, smo 'profiji', eden manjka, na žalost eden najboljših, a ostane nas še 24," je o tej neprijetni temi na igrah dejal Rodman.

Tudi kapetan Muršak se ni hotel spuščati v ocene, kaj in kako glede Jegliča. "Šele zdaj smo zvedeli, zaradi česa Žiga ni igral. Mi stojimo za njim, verjamemo, da se bo vse razčistilo. Je pomemben del ekipe, zelo v redu fant. Zame je to nekaj presenetljivega, podrobnosti še ne vem, zato ne bi rad povedal preveč. Škoda, da na tako pomembni tekmi ni mogel igrati. Verjamem, da se bo vse razčistilo," pa je dejal Muršak v pogovoru z novinarji po tekmi ter dodal, da so za to, da Jegliča ne bo z njimi, zvedeli šele, ko so prišli v dvorano.


Najbolj brano