Olimpija ugnala Gorico

V zaostali tekmi prve slovenske nogometne lige je Olimpija doma z 1:0 ugnala Gorico, ki tako ostaja pri eni zmagi. Ljubljančani pa so se pred nedeljskim gostovanjem v Mariboru izenačili z večnimi tekmeci.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Uvodnih 20 minut je obeležil dvoboj Olimpijinega napadalca Đorđeja Ivanovića in Uroša Likarja. Vratar Gorice je bil sicer dvakrat uspešnejši, a kaj ko so gostitelji dosegli želeno že ob prvem strelu v okvir vrat in pravzaprav prvi nevarnejši akciji na tekmi. Mihail Kajmakov je izigral postavitev gostov, Michael Pavlović pa je prebil desni bok. Matteo Tomiček je bil praktično zadnja ovira žogi na poti do novogoriškega gola, a je bil prekratek, da bi prestregel podajo v kazenski prostor. Ivanoviću pa iz neposredne bližine ni bilo težko premagati Likarja, ki je nato odbil dva poskusa srbskega napadalca. To je bilo tudi bolj ali manj vse, kar so v prvem polčasu pokazali gostitelji. Več jim niti ni bilo treba. Novogoričani so bili na trenutke tudi igrivi, a nedorečeni v napadalni polovici, kjer sta Mathias Oyewusi in Goran Cvijanović zgolj ogrela dlani Žige Freliha.

Olimpija : Gorica 1:0 (1:0)
Stadion Stožice, gledalcev 300 sodnik Perić (Kranj) . Strelec - 1:0 Ivanović (13)
Olimpija: Frelih, Pavlović, Samardžič, Korun, Andrejašič, Kajmakov (od 46. Ostrc), Elšnik, Kapun, Bosić (od 58. Kurež), Ivanović (od 71. Vukušić), Vombergar. Trener: Dino Skender.
Gorica: Likar, M. Kavčič, T. Kavčič, Tomiček, Hodžić, Grudina (od 82. Paljk), Nkama, Volarič (od 46. Begić), Cvijanović (od 65. Velikonja), Oyewusi (od 75. Širok), Smajlagić. Trener: Gordan Petrić.

Z vstopom Tjaša Begića na začetku drugega polčasa je poskušala novogoriška klop dvigniti ritem igre v napadu. Mladi izolski up je resda poživil dogajanje na zelenici, a so gostje v prizadevanjih za izenačenjem puščali vse več prostora na svoji polovici. Likar je še enkrat preprečil veselje Ivanoviću, ki bi lahko že v uvodnih nadaljevanja razrešil vse dvome o zmagovalcu.

Tudi sicer so bili Ljubljančani bližje drugemu zadetku kot Novogoričani, pri katerih sta vstopila tudi Etien Velikonja in Matija Širok, izenačenju. Naposled je tudi Rok Grudina moral prepustiti mesto Maticu Paljku, točke pa so ostale v Ljubljani.


Najbolj brano