Odstopil direktor ND Gorica, mu bo sledil tudi predsednik?

Sestanek med (glavnimi) pokrovitelji Nogometnega društva Gorica in njegovim predsednikom Harijem Arčonom obeta spremembe v vodstvu kluba. Zdaj je treba le še preiti od besed k dejanjem, kar se je v novogoriškem klubu v zadnjem obdobju izkazalo kot zahtevno opravilo.

Novogoričani bodo očitno še iskali poslovnega partnerja, ki so ga 
Ajdovci našli v Bošku Županoviću.    Foto: Primož Brecelj
Novogoričani bodo očitno še iskali poslovnega partnerja, ki so ga Ajdovci našli v Bošku Županoviću.  Foto: Primož Brecelj

NOVA GORICA > Simon Klaut je odstopil s položaja direktorja kluba, ali mu bo sledil tudi predsednik ND Gorica Hari Arčon? To je glavno vprašanje po sestanku, v katerem so glavni pokrovitelji pogojevali nadaljnjo podporo klubu z menjavo vodstva. Ali se bo dejansko zgodila, bo treba še počakati. Formalni postopki se lahko še zavlečejo in zapletejo, tudi sklic skupščine, na kateri bi aktualnemu predsedniku izglasovali nezaupnico. Zato tudi v opoziciji znotraj kluba še ne razglašajo zmage. Škarje ima še vedno v roki Arčon, čeprav se zdi, da mu je zmanjkalo platna in bi lahko predčasno sklenil svoj mandat na čelu ND Gorica.

Kako naprej? O tem potem. Previdnost ni odveč, čeprav se že preigravajo morebitni scenariji preživetja in želenega klubskega preporoda v obdobju po Arčonu. Nekaj so jih pred časom v sporočilu za javnost posredovali že pokrovitelji oziroma njihovi zastopniki in sicer “s spremembo trenutnega poslovnega modela, ki se lahko realizira v obliki strateškega partnerstva ali v obliki dokapitalizacije oziroma finančnega vložka s strani zainteresiranih klubov oziroma finančnih investitorjev.”

Kdo bi lahko bili strateški partnerji za vzdržno delovanje kluba? Gorica že ima eno (slabo) izkušnjo s Parmo.

Kdo bi lahko bili strateški partnerji za vzdržno delovanje kluba? Gorica že ima eno (slabo) izkušnjo s Parmo, h kateri se je zatekel nekdanji predsednik ND Gorica Robert Vrtovec. Nekateri posamezniki so resda združili prijetno s koristnim, a za ND Gorica in novogoriški nogomet se je izkazalo, da je sklenil pakt s hudičem. Sledilo je reševanje kluba, ki je na površje naplavilo Arčona. Podprli so ga tudi pokrovitelji oziroma posamezniki, ki so sčasoma ugotovili - eni prej, drugi pozneje - da aktualni vodstveni ustroj klubu ne nudi perspektive.

“ND Gorica mora zagotoviti proračun blizu milijona evrov. Če bo kdo prišel s tem zneskom v klub, je dobrodošel. Ne bomo pa upoštevali domnevnih investitorjev, ki nameravajo pristopiti z denimo tretjinsko vsoto denarja in bi nato prevzeli klub, kot se je dogajalo v preteklosti. Gorica mora ostati v goriških rokah,” je pred dvema letoma za PN povedal Arčon, ki resda ni spustil nikogar blizu. Interes je obstajal, vprašanje je le, kakšen in kolikšen. Domnevno naj bi “partnersko roko” ponudil tudi Boško Županović, ki je potem odšel k sosedom v Ajdovščino.


Najbolj brano