Odbojkarji Salonita so bronasti

Odbojkarji Salonita Anhovo iz Kanala so osvojili bronasto odličje v državnem prvenstvu. V Kanalu so pred 300 gledalci še drugič premagali Maribor, tokrat s 3:0, in utišali tudi avtobus mariborskih navijačev.

Matic Vrtovec  je glavni adut Salonita.  Foto: Igor Mušič
Matic Vrtovec je glavni adut Salonita.  Foto: Igor Mušič

KANAL > Domači Salonit Anhovo se je z današnjo zmago tudi uvrstil v evropska tekmovanja. Maribor so Kanalci na prvi tekmi v dvorani Tabor premagali s 3:1.

Domači trener Igor Šimunčić je tekmo začel s preizkušenimi močmi. Žoge je delil Nikola Živanović, sprejemalca sta bila Dejan Čabarkapa in Fran Peterlin, v bloku je bil Gregor Basaneže, obrambi pa je poveljeval prosti igralec Danijel Šarić.

Mariborčani so tekmo bolje začeli, Salonit pa jim je predvsem s servisi in napadi Matica Vrtovca tesno sledil in je na 15. točki po napadu Peterlina tudi izenačil. Sledila sta napaka gostov za vodstvo cementarjev in nato še as organizatorja Živanovića. Obetala se je končnica v korist Salonita, kar se je tudi zgodilo.

V končnico je prišel z lepo prednostjo 23:18. Mariborčani so imeli hude težave s sprejemom servisa in z napadi Vrtovca. Zaključno žogo je priboril kapetan Čabarkapa, gostje pa so nato z napako v napadu Salonitu poklonili prvi niz, dobil ga je s 25:19.

Salonit je že od začetka drugega niza imel pobudo. V končnico je prišel s prednostjo 23:19. Mariborčani so imeli težave z dobrim servisom Daliborja Tomića, ki je v zadnjih minutah razbremenil Peterlina. Nato je bil spet uspešen Vrtovec, zadnjo točko za zmago v drugem nizu pa je Mariborčanom zabil bloker Basaneže.

Tudi v tretjem nizu Kanalci niso dovolili Mariborčanom, da bi razvili igro. Na servisu so bili močni, v bloku zanesljivi, v napadu pa so osnovnemu nabiralcu točk Vrtovcu pridno pomagali tudi Čabarkapa, Peterlin in Basaneže. V srednjem delu niza so sicer zapadli v krizo. Mariborčani so jih dohiteli in prehiteli, a so se nato Kanalci spet zbrali. Peterlin je dobil počitek. V obrambi je bil zanesljivejši Tomić, ki se je nato tudi uspešno vključeval v napad. V končnici je bil Salonit v obrambi in na servisu zanesljiv v napadu pa je Mariborčane prebijal Vrtovec, ki je dosegel tudi zadnje tri točke za skupno zmago na tekmi.


Najbolj brano