Obstanek ni več ogrožen

Po dolgem času se primorski ljubitelji dvoranskega nogometa v enem vikendu lahko veselijo dveh zmag. Oba primorska kluba sta se rešila nevarnega območja boja za obstanek, v kobariškem Oplastu pa že razmišljajo o zaključnem turnirju slovenskega pokala.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

V 17. krogu prve slovenske futsal lige je vodilni Dobovec tudi z zadetkom Primorca Kristjana Čujca s teniškim izidom premagal vrhniški Siliko. Z uspehom je povečal prednost pred prvim zasledovalcem Litijo, ki je bila tokrat prosta. Na štajerskem obračunu ekip z dna lestvice je Tomaž ugnal Ptujčane, ki so krog pred koncem obsojeni na kvalifikacije za obstanek. V Kobaridu je 160 gledalcev na nogah pričakalo prepričljivo zmago domačega Oplasta, ki je presenetil šesto Sevnico. Gostje so sicer povedli, vendar so se domačini po odličnih obrambah vratarja Nika Logarja in nekaj protinapadih izvlekli, saj sta že do polčasa za popoln preobrat poskrbela Patrik Čujec in Nejc Kovačič, ki je zadel še v začetku drugega polčasa. Sevničani so skušali primorski nalet ustaviti z uporabo dodatnega moža (igralca - vratarja) v polju, kar pa je Dani Vulikić kaznoval v protinapadu. Vodstvo 4:2 je bilo pet minut pred koncem tekme dovolj visoko, da so ob solidni domači obrambi točke ostale v Kobaridu. Z zmago je sicer Oplast ostal osmi (predzadnji), a nima več skrbi glede obstanka. Še vedno pa je točkovno blizu sedmega mesta, ki ga zaseda preostali primorski prvoligaš s Škofij. Uspeh bo dobro vplival na samozavest Kobaridcev pred sobotnim polfinalnim obračunom s Silikom na zaključnem turnirju slovenskega pokala Terme Olimia v Podčetrtku.

Bronx je poskrbel za presenečenje kroga - in to na tujem parketu, od koder je v tej sezoni doslej točke prinesel le enkrat. Sredi Škofje Loke so Primorci s čvrsto obrambo ohranili svojo mrežo nedotaknjeno, domačo pa so zadeli dvakrat in tako je Stripy kot tretja ekipa prvenstva nepričakovano ostal brez točk. Za Škofjote sta zadela Đoša Lazarević inUroš Đurić.

Rezultati

Prva SFL 17. krog - Oplast : Sevnica 4:3 (2:1); strelci - 0:1 Kneževič (2), 1:1 Čujec (10), 2:1 Kovačič (19), 3:1 Kovačič (27), 3:2 Drobne (34), 4:2 Vulikić (35), 4:3 Koren (37, a.g.); Tomaž : Ptuj 2:0, Stripy : Bronx 0:2 (0:2); strelca -Lazarević (4), 0:2 Đurić (18); Siliko : Dobovec 1:6.

Vrstni red - Dobovec 40, Litija 26, Stripy 23, Siliko 22, Tomaž, Sevnica 19, Bronx 18, Oplast 16, Ptuj 8.


Najbolj brano