Oboji bi lahko tudi zmagali

Zdi se, da delitev točk v Sežani ni razveselila nikogar, saj sta imela oba tekmeca priložnost za poln izkupiček. Tabor je v zadnjih domačih tekmah odščipnil točke Muri in Aluminiju ter posredno vplival na boj za vrh, vendar pa tudi njegovi tekmeci v boju za obstanek zadnje čase nabirajo točke.

Mario Babić se je drugič v sezoni vpisal med strelce.  Foto: Matej Glavina
Mario Babić se je drugič v sezoni vpisal med strelce.  Foto: Matej Glavina

SEŽANA > Zgodnja ura in neprijeten hladen veter sta zredčila obisk na sobotni tekmi, pa čeprav je v goste prišel nasprotnik, ki od začetka sezone vztraja visoko na lestvici in je prvo tekmo na domačem igrišču izgubil šele prejšnji teden proti Mariboru. Aluminiju Kraševci do sobote še niso zabili zadetka, hkrati pa jim je v uvodnem krogu sezone v Sežani ekipa iz Kidričevega pokazala, kako trda je prva liga.

Od tedaj je minilo nekaj mesecev nabiranja izkušenj in tokrat so se Sežanci tekmecu bistveno bolje zoperstavili. Pri domačih se je strokovni štab odločil za spremembo v ožji obrambi, kjer sta štoperski par tvorila Mario Zebić in Klemen Nemanič, v zvezni vrsti pa je Stjepana Babića nadomestil Dominik Mihaljević. Pri gostih, ki ostajajo tretji na lestvici, je bila najbolj očitna vratarska sprememba. Branil je Matija Kovačič, medtem ko je Luka Janžekovič po dveh spodrsljajih na tekmi z Mariborom moral na klop. Gostujoči nogometaši so zanimivi na nogometni tržnici, zato ni presenetljivo, da se je na tribuni med drugimi znašel tudi oglednik Rijeke.

CB Tabor Sežana : Aluminij 1:1 (1:0)

Stadion Rajka Štolfe, gledalcev 300 sodnik Mertik (Odranci) 6. Strelca - 1:0 M. Babić (44), 1:1 Leko (57). Cherrybox Tabor Sežana: Rener 6, Ristić 6, Salkić 6,5, Nemanič 6, Zebić 6, Mihaljević 6,5 (od 81. S. Babić-), Krivičić 6, Sever 6 (od 80. Milošev-), M. Babić 6,5, Bongongui 7, Sikimić 6. Trener: Almir Sulejmanović. Aluminij: Kovačić 6,5, Amuzie 6, Pantalon 6,5, Jakšić 6,5, Martinović, Vrbanec 6, Kontek 6 (od 70. Čermak 6), Petrovič 6, Vrbanec 6, Klepač 6,5, Leko 7, Živković 6,5. Trener: Slobodan Grubor. Rumeni kartoni: Sikimić, Bongongui, Mihaljević; Kontek, Martinović, Živković.

V prvem polčasu so sprva prevladovali gostje, saj spričo vetra druge možnosti kot spustiti žogo na tla ni bilo. Gostje so kljub težkemu igrišču sprva uspeli uveljaviti svojo podrobno razdelano igro kratkih podaj, po dobre pol ure igre pa jo je Sežancem uspelo precej omejiti in razbiti. “Nasprotnika ni težko analizirati, teže je zamišljeno izvesti. Bongi (Rodrigue Bongongui, op. a) je opravil veliko delo, ker je v zvezni vrsti onemogočil Petrovića in Vrbanca, tako da smo gradili napade in priložnosti. To nam je ob onemogočanju njihove igre tudi uspevalo,” je dejal trener Almir Sulejmanović.

V prvem polčasu so imeli nekaj več lepih priložnosti gosti. Predvsem v 31. minuti je Dejan Petrovič najprej poskusil s peto, Arian Rener, ki je v 19. minuti po nepotrebnem preigraval v kazenskem prostoru, je žogo odbil, to pa je nato čez gol poslal Mihael Klepač. Ta je sicer poskusil premalo natančno tudi s prostega strela v 27. minuti, sicer pa velja omeniti še poskus Matica Vrbanca v 37. minuti. Na drugi strani je najprej Leon Sever v 22. minuti slabo meril, potem pa priboril prosti strel, iz katerega so domači v 44. povedli iz pravega eurogola. Mario Babić je izvedel prosti strel z več kot 20 metrov in žogo od prečke poslal v mrežo za 1:0.

“Drugi polčas je bil bolj zanimiv za gledalce, žal pa nismo uspeli zadržati nedotaknjene mreže. Zato kljub točki ostaja tudi nekaj grenkega priokusa,” je drugo polovico tekme ocenil domači trener. Gosti so namreč izenačili v 57. minuti, ko je najprej Rener odbil žogo po strelu Klepača, nato pa je do nje prišel Nikola Leko, streljal proti vratom, žoga pa se je od Klemna Nemaniča odbila v mrežo. Zatem se je na drugi strani dvakrat izkazal Matija Kovačić, prvič po poskusu Rodrigueja Bongonguija, drugič pa Predraga Sikimića. Oba sta poskusila iz bližine.

V 69. minuti je imel novo lepo priložnost Babić, a je Kovačić spet dobro posredoval. V 76. minuti je Klepač zapravil izjemno priložnost za goste, ko je imel v bližini gola povsem odprt strel, Rener je bil že na tleh, a je Aluminijev nogometaš žogo poslal točno vanj. V 79. minuti je Nemanja Jakšić zatresel vratnico po strelu z glavo. V 83. je bil znova nenatančen Klepač, v 86. minuti pa se je na drugi strani v ugodnem položaju zapletel Sikimić.


Najbolj brano