Obetaven domači podmladek

Kotalkarski klub Renče je v soboto priredil drugi mednarodni memorial Lucije Mlinarič v umetnostnem kotalkanju. Za mnogo prezgodaj preminulo šampionko v Renčah raste številen in kakovosten podmladek.

Kotalkarski klub Renče je  tudi s tekmovalnimi dosežki dostojno 
počastil spomin na Lucijo Mlinarič. Foto: Sara Boškin
Kotalkarski klub Renče je tudi s tekmovalnimi dosežki dostojno počastil spomin na Lucijo Mlinarič. Foto: Sara Boškin

RENČE > V spomin na predlani v komaj 32. letu starosti preminulo najboljšo slovensko umetnostno kotalkarico vseh časov, nekdanjo evropsko prvakinjo Lucijo Mlinarič, so v njenem Kotalkarskem klubu Renče v soboto - priredili drugi Lucijin memorial.

V najbolj kotalkarski kraj v Sloveniji je tekmovalke poslalo deset slovenskih klubov, dve ekipi pa sta prišli iz Italije. V renški kotalkarski dvorani se je zvrstilo več kot 80 nastopov, najboljšim pa sta odličja podeljevala Lucijina starša, mama Anka in oče Ivo.

Klub je staršem izročil tudi delo kotalkarice Mije Primožič z naslovom O popolnosti umetnostnega kotalkanja, v katerem je ob zaključku srednjega šolanja v Gorici Mija podrobno opisala Lucijino športno pot.

Memorial je - ob spominski razsežnosti - pomenil za tekmovalke in za ljubitelje umetnostnega kotalkanja končno spet normalen športni dogodek s prisotnostjo gledalcev z izpolnjenim pogojem PCT. KK Renče je sicer pripravil tudi spletni prenos.

Športno spored je prinesel nastope v desetih otroških kategorijah - od najmlajših predšolskih začetnic do starejših osnovnošolk. Nastopilo je tudi nekaj dečkov. Daleč največ odličij je osvojil KK Renče (15). Sledila je ekipa iz zamejskega Gradišča (4), do odličja pa je prišel tudi mladi klub Kristal, ki vadi v ŠC Šempeter.


Najbolj brano