Obe ekipi v nevarnih vodah

Osrednja tekma 9. kroga druge SKL bo jutri zvečer, ko se bosta v primorskem obračunu spodnjega dela lestvice pomerila Gorica in Postojna. Znani so tudi pari četrtfinala pokala, kjer pa ne bo nobene primorske ekipe.

 Foto: STA
Foto: STA

Jutri ob 19. uri bo v Novi Gorici četrti letošnji primorski derbi, v katerem se bosta pomerili moštvi z dna lestvice. Gorica je med tednom že drugič (tokrat na sredo meseca) preložila dvoboj s Portorožem, z dvema zmagama (in tekmo manj) zaseda zadnje, 12. mesto, medtem ko Nagode Postojna z osmimi (vsemi) odigranimi tekmami beleži le zmago iz uvodnega kroga in je deseta. Za razliko od precej nihajočih predstav goriških izbrancev trenerja Jureta Pušnarja so Postojnčani v zadnjem času beležili dvig forme, a brez konkretnih rezultatov. V teh dneh je tako predsednik in trener Predrag Milović posegel po okrepitvi. Iz škofjeloškega prvoligaša prihaja 193 centimetrov visoki Tim Lotrič, ki lahko igra na igralnih mestih od organizatorja igre do krila. Pri Postojni je bil zadnje čase najbolj v formi 18-letni Milan Petrovič, točkovno povprečje košev pa na vrh uvršča Miho Kodriča (13,1), ki je tudi najboljši skakalec ekipe (9,9). Pri Gorici je na vrhu strelcev poškodovani Jan Močnik (17,2), ki prednjači tudi v učinkovitosti podaj (6,4; pri Postojni Peter Meze 6,1), najboljši skakalec pa je Žan Petejan (6,7)

V četrtfinalu pokala bo zanimiv obračun Krke in Helios Sunsov, ostali pari pa so - GGD Šenjur : zmagovalec Zlatorog /Šentjur, Cedevita Olimpija : zmagovalec Troti / Ece Triglav ter zmagovalca dvobojev LTH Castings : Ilirija in AKK Branik : Terme Olimia.


Najbolj brano