NZS: Prva liga se vrača 5. junija

Potem ko so odgovorni v ponedeljek dovolili skupne treninge tudi nogometnim prvoligašem, je znano tudi, da se bo Prva liga Telekom Slovenije po marčevski prekinitvi zaradi epidemije novega koronavirusa nadaljevala 5. junija, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije (NZS). Na prvi junijski konec tedna bo tako moč spremljati tekme 26. kroga.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > “Celoten koledar izvedbe prvoligaškega tekmovanja bo potrjen na izvršnem odboru v prihodnjem tednu, poleg prvoligaškega tekmovanja pa se vračajo tudi zaključni boji pokala Slovenije. Tekmi polfinala pokala Slovenije bosta na sporedu 9. in 10. junija, finale pa 24. junija, vse tekme bodo odigrane v Nacionalnem nogometnem centru Brdo,” so še sporočili z NZS.

Prva tekma 26. kroga Prve lige Telekom Slovenije bo v petek, 5. junija, ko se bosta v prenosu na Planet TV ob 19. uri pomerila Aluminij in Mura.

Kot pravijo pri NZS, slednja za vrnitev klubskih tekmovanj predvideva izpolnjevanje vseh ukrepov v povezavi s preprečevanjem okužbe s covidom-19, do začetka pa bo v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje izdelala tudi protokol za izvedbo tekmovanja v trenutnih razmerah.

Prvoligaški klubi so pred prekinitvijo odigrali 25 od 36 krogov. Vodi Olimpija s 50 točkami pred Celjem in Aluminijem (po 45), Mariborom (43), Muro (38), Taborom iz Sežane (29), Bravom (28), Triglavom (27), Domžalami (26) in Rudarjem iz Velenja (10).

V pokalnem tekmovanju pa sta polfinalna para Aluminij - Mura in Kalcer Radomlje - Nafta 1903.


Najbolj brano