Novoletni led so prebile z zmago

Tudi prvoligaški spored rokometašic je pretekli konec tedna v pretežni meri krojil novi koronavrus. Od primorskega zastopstva so bile tako dejavne le Ajdovke, ki so upravičile vlogo favoritinj in zmagale v Žalcu.

 Foto: STA
Foto: STA

Žalec : Mlinotest 27:34 (11:15)

Dvorana OŠ Žalec, gledalcev 10, sodnika Škvarč in Humek.

Mlinotest: Abina 7 (1), Zelnik 7, Perazić 6 (1), Fegic 5, Grmek 4, Bytyqi 2, Krapež 2, Leški 1, Sanabor Ferfolja, Janković Rustja, Brecelj, Plahuta, Bratina, Hrovatič, Rijavec. Trener: Jan Žbogar.

Sedemmetrovke - Žalec 4 (4), Mlinotest 2 (2); izključitve - Žalec 4 minute, Mlinotest 10.

ŽALEC > Noben začetek ni enostaven, in tudi Ajdovke so po daljšem tekmovalnem premoru ter takšnih in drugačnih nevšečnostih, povezanih še s koronskim obdobjem, v Žalcu iskale pot do prepoznavne igre. V sobotni predstavi je bilo vse preveč tehničnih napak in zapravljenih priložnosti, a zmagi glede na okoliščine ne gre gledati v zobe. Predvsem pa velja povzeti pozitivne stvari. Ognjeni krst v vratih sta ob načeti Anji Bratina dočakali mladinki Tina Plahuta in Tinkara Rijavec. Svojo priložnost je zelo dobro izkoristila Urša Zelnik, ki je bila s sedmimi goli ob Ani Abina najboljša strelka dvoboja, v katerem je Teja Ferfolja kot še nekaj nosilk igre lovila sapo in pravo tekmovalno formo. S težavami so se sicer soočali tudi v domačem taboru, ki je komaj zbral dvomestno število igralk v zapisniku. Kar zadeva tekmo, so Ajdovke takoj prevzele rezultatsko pobudo in držale varno razdaljo, ki se je v drugem polčasu še stopnjevala, priložnost za igro pa so dobile vse rokometašice Mlinotesta.


Najbolj brano