Novogoriški odbojkarji so v domači dvorani morali priznati premoč Panviti

Odbojkarji GEN-I Volleyja so v tekmi 16. kroga 1. DOL za moške izgubili proti Panviti Pomgradu z 0:3 (-23, -14, -21).

 Foto: STA
Foto: STA

NOVA GORICA > Novogoriški odbojkarji so v domači dvorani morali priznati premoč Panviti iz Pomgrada, ki je vknjižila drugo zaporedno zmago in enajsto prvenstveno, s katero so spet zasedli tretje mesto. GEN-I Volley, ki se je v prvem in tretjem nizu dobro boril, je zabeležil 12. poraz in je še naprej na predzadnjem mestu.

Domačini so tekmo začeli zelo dobro. Ob prvem tehničnem odmoru so vodili za eno točko, po njem so povedli za dve, prednost pa so držali vse do končnice. Panvita je izenačila šele na 20. točki, moštvi sta bili zadnjič povsem skupaj pri 23:23, nato pa so Sobočani dosegli dve točki in osvojili niz.

Drugi niz je bil povsem drugačen. Novogoričani so ga sicer začeli dobro, povedli s 6:3, toda že ob prvem tehničnem odmoru so imeli Prekmurci prednost 8:6. GEN-I Volleyju je zaostanek še uspelo prepoloviti, toda sledili so trenutki gostov, ki so nanizali nekaj zaporednih točk in povedli z 20:9, tolikšnega zaostanka pa gostitelji niso več zmogli nadoknaditi.

Tretji niz je potekal po notah igralcev iz Murske Sobote, ki so ob prvem tehničnem odmoru vodili za dve točki. Domačini so na osmi točki izenačili, vendar je Panvita Pomgrad hitro dosegla tri zaporedne točke, prednost povišala na pet točk, Novogoričani pa bližje kot na dve točki zaostanka niso več prišli.

Novogoričane v naslednjem krogu čakajo Mariborčani, odbojkarje iz Murske Sobote pa Kamničani. Obe tekmi bosta čez teden dni.

* Mestna dvorana Nova Gorica, sodnika: Pevc (Škofja Loka) in Zajec (Ljubljana).

* GEN-I Volley: Filliputi, Gadnik, Nanut, Godnič, Krašna, Paliska, Kavčič, Marušič, Perović, Komel, Marc.

* Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič, S. Ratkai, Grut, Rojnik, Felkar, J. Ratkai, Flisar, Javornik, Bogožalec, Bedrač, Hrastovec, Kasnik.


Najbolj brano