Novogoričanke v polfinalu evropskega pokala challenge

Odbojkarice novogoriškega Gen-I Volleyja so se uvrstile v polfinale evropskega pokala challenge, kar je največji klubski uspeh in največji tovrstni dosežek slovenske ženske odbojke v evropskih pokalih.

 Foto: CEV
Foto: CEV

NOVA GORICA > Novogoričanke so povratno tekmo s švicarsko ekipo Kanti Schaffhausen dobile s 3:0, zmagale pa so tudi že na prvi tekmi v Švici - takrat s 3:1.

V tretjem nizu je novogoriški trener Vasja Samec Lipicer dal priložnost tudi rezervistkam - igrale so tudi Pia Blažič, Zala Zbičajnik in Dajana Lucas. Po nekaj težavah s sprejemom servisa sredi niza, ko so Švicarke povedle s 15:18, se je vse vrnilo v stare tirnice z vrnitvijo kapetanke Tine Lipicer Samec na igrišče. Po izenačenem vstopu v končnico (20:20), so Švicarke naredile dve zaporedni napaki, na drugi strani pa je bila pri Novogoričankah učinkovita Lana Ščuka in slednjič še blok za končni izid 25:20 v tretjem nizu. Tekma se je tako končala le v uri in 15 minutah.

Odbojkarice dobile drugi niz

Odbojkarice novogoriškega Gen-I Volleyja so dobile tudi drugi niz povratne tekme četrtfinala evropskega pokala v Novi Gorici. Proti švicarski ekipi Kanti Schaffhausen so prikazale izvrstno igro, ki jo je z bučnim aplavzom podprlo približno 400 gledalcev.

Trd dvoboj je trajal do izenačenja na deseti točki, potem pa so dobri novogoriški servisi in razigran napad s Tino Grudino, Tino Lipicer Samec in Isabel Kovačić naredili varno razliko. V drugem delu tega niza se je razigrala še Lana Ščuka, s klopi pa je igro pri mreži poživila kakovostna menjava - Mirta Velikonja Grbac, ki je dosegla tudi zadnjo točko za zmago v drugem nizu s 25:14.

Odbojkarice dobile prvi niz

Odbojkarice Gen-I Volleyja so dobile prvi niz povratne tekme četrtfinala evropskega pokala challenge.

Domači trener Vasja Samec Lipicer je začel s preizkušeno evropsko prvo postavo - z organizatorko Klaro Perić, s sprejemalkama Lano Ščuka in Tino Lipicer Samec, z napadalo Isabel Kovačić, prosto igralko Patrizio Zampedri in z blokerko Tino Grudina.

Novogoričanke so takoj povedle in z dobrim servisom držale višje Švicarke oddaljene od mreže. Na njihove počasne napade so učinkovito odgovarjale. Zmaga v prvem nizu niti za trenutek ni bila pod vprašajem.

Gen-I Volley je v končnico prišel z zanesljivo prednostjo 21:16. Švicarke so mimo dobro postavljenega bloka napade zaključevale na silo in pošiljale žoge z igrišča. Grešile so tudi na servisu. Ta darila so Primorke hvaležno sprejele, niz pa sta z dobrim napadom in uspešnim blokom zaključili kapetanka Tina Lipicer Samec in Lana Ščuka.


Najbolj brano