Novogoričanke izgubile v Zagrebu

Odbojkarice GEN-I Volleyja so v 12. krogu srednjeevropske lige izgubile v gosteh pri Kašteli z 1:3 (-20, -13, 20, -21).

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

ZAGREB > Domača ekipa je doslej v sezoni le dvakrat zmagala. Tretjo zmago pa je vpisala proti Novogoričankam, ki so na deseti tekmi doživele peti poraz. Pri slednjih je bila najboljša Anna Maria Spanou s 14 točkami, pri zmagovalkah pa sta izstopali Elena Vukić z 18 in Nika Stanović s 17 točkami.

Primorke so v prvem nizu večino časa lovile tekmice, ki pa se jim dolgo niso odlepile. Tudi po vodstvu Kaštele s 17:12 so se gostje s štirimi zaporednimi točkami vrnile v igro. Toda sledila je še daljša serija točk gostiteljic, s petimi zaporednimi so pobegnile na 22:17 in odločile niz.

V drugem nizu so imele domače odbojkarice še manj dela. Hitro so prišle do prednosti štirih točk (7:3), ki so jo zatem bolj ali manj le še večale. Po štirih zaporednih točkah so povedle za deset točk (18:8), takrat je tudi postalo jasno, da je tudi drugi niz dokončno njihov. Največja prednost je sicer znašala končnih 12 točk.

Boljši odpor so Slovenke nudile v tretjem nizu, vodile so tudi že z 18:14, a so jih tekmice ujele. Toda nova serija točk jih je od 19:19 pripeljala na 24:19 in zaključne žoge, ki so jo v drugo izkoristile.

V četrtem nizu so se Novogoričanke kljub zaostanku petih točk še približale 13:12 ter celo izenačile na 18:18, zatem pa so domače naredile niz šestih točk in prišle do zaključne žoge. Izkoristile so četrto.

Novogoričanke bodo v 13. krogu v nedeljo gostovale v Brčkem.

* Mestna dvorana, sodnika: Jakiša in Kozić (oba BiH).

* Kaštela: J. Ninčević 3, Stanović 17, Prkačin 13, Vranković 5, Ljulj, Rimac 11, Sudar, Matas, Vukić 18, M. Ninčević.

* GEN-I Volley: Sillah 7, Ferlinc 5, Velikonja Grbac 6, Spanou 14, Forštnarič, P. Blažič 8, Kovač 6, T. Blažič, Leban, Jovanović 5, Žigon.


Najbolj brano